חלום קשה

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

23/09/2011 | 13:15 | מאת: נועה

שלום. שמי נעה אני בת 26, יש לי חבר שנתיים אנחנו לא גרים יחד, אני לפני תחילת שנת לימודים בתחום חדש שתמיד חלמתי לעסוק בו, אני גרה במרכז, החבר גר בדרום. בחלום אני עם החברה הכי טובה שלי. שתינו נוסעות על קטנועים. היא יחד עם חבר שנפרדה ממנו ממש לא מזמן (הוא נוהג) אני נוסעת אחריהם והקטנוע שלי לא מתייצב כל הזמן אני כמעט נופלת. ותמיד עם רגל על הקרקע. כל הזמן בראש אני מנסה להבין איך כל רוכבי הקטנועים מאוד יציבים ואני ממש לא מצליחה לנהוג כמו שצריך. בשלב מסויים אנחנו כבר בתוך יער סבוך, והקטנוע שלי הוא כמו סוס ( אבל לא ממש- כמו חיה דמיונית כזו) ואני מגיעה למעין צוק כזה שצריך לקפוץ יחד עם החיה. חברתי ובן זוגה מצליחים לקפוץ ואני מפחדת וזורקת את החיה בלעדיי ורואה אותה על הקרקע. כשאני מסתכךת למטה נופלים עליי נדלים שחורים עם מלא רגליים, וזה מגעיל ומפחיד אותי, וכשאני מבינה שאולי החיה מתה אני חושבת שזה בגלל שהיא לא שתתה מים, ולא בגלל הנפילה. אחת לתקופה פוקדים אותי חלומות מוזרים אך ברורים מאוד ואני זוכרת אותם בבירור. מתלווה לכך עייפות ושינה עמוקה מאוד. לעיתים אני ישנה הרבה יותר ממה שצריך ופשוט לא מצליחה לקום. חשוב לי לציין שטוב לי בחיים וזו לא איזו תופעה של דיכאון או משהו.. אשמח לפירוש ואולי עצה... תודה.

נועה היקרה החלום מתמקד באי כשירות רציפה שלך בנהיגה בקטנוע כשאינך שולטת בכלי בצורה מיטבית, לא בדרך שגרתית ולא בנפתולי היער. חווית אי הכשירות בכלי הופכת אותו לסוג של חיה דמיונית, הנופלת מצוק ומתה (אולי לא היה מיועד לקפוץ מגובה כזה) ולאחר מכן מפל של נדלים. סך הכל אינך נמצאת במצב אסון בחלום אלא במצב של מועקה, פחד ובעיקר אי נעימות. קיים גם שמץ אשמה שמא החיה מתה לא בנפילה אלא בהעדר מתן שתייה מספקת. סך הכל החלום מביע מקבץ של רגשות לא נעימים אי כשירות, אשמה ופחד והשאלה היא לאיזה תחום מתחומי חייך את מייחסת מחשבות או רגשות בעלי מטען דומה. החלום מטיל ספק בכשירותך לרכב ולתמרן בקטנוע והשאלה שוב לגבי איזה תחום בתחומי חייך את מרגישה את הקושי לנהוג ולתמרן בצורה נכונה ולהגיע לתוצאות בהן את רוצה. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים שנה טובה אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות