לב

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

14/09/2011 | 02:14 | מאת: סיון

חלמתי חלום שאני נמצאת בקופת חולים /בית חולים לפני בדיקת קדיולוג ואני מוציאה כל מיני כרטיסים , אז המזכירה שואלת מה אלו אז אני אומרת היה לי משהו בלב ועשיתי בדיקות , אז היא ענתה לי שבי ליד חדר הזה צרכים לקחת לך סימנים והרופא יבוא לבדוק אותך, לאחר שניה העוזר קורא לי ואומר לי תשכבי על המיטה הזאת הרופא הלך להביא חלוקים יותר גדולים (XXL) אני מתחילה להוריד את הסוודר שלי והחולצה ומוצאת את עצמי ערומה בחלק עליון בפרוסדור ומחפשת את מחלקת קרדיולוגיהואני שואלת היכן קרדיולוגיה אז הם אומרים לי בהמשך המסדרון אני פותחת דלת והסתכלתי פנימה הכתב לא היה ברור מטושטש אז אימצתי את עיניי וראיתי שרשום שם "קרדיולוגיה מלתחות ושירותים"... הבנתי שזה לא משחיפשתי ולכן סגרתי את הדלת, באמצע אני פוגשת מישהו {כביכול מהעבודה הקודמת שלי (בחלום)} והוא שואל אותי מה קורה? אז אני מספרת לו שאני עושה בדיקות ללב לפני טיסה כדי שהלב לא יתפוצץ , אז הוא עונה לי :..." שבי קצת יש עוד זמן שהוא יגיע..." ואני יושבת (כמובן ערומה בחלק עליון) וממשיכה לדבר איתו......

סיוון היקרה ראשית חסר לנו מידע אודות גילך ובפרט אודות השאלה האם את אכן סובלת בעיית לב כלשהי. התשובה תהיה שונה אם אכן יש לך בעיות לב ואת נמצאת במעקב קרדיולוגי או שמא אין לך. בהנחה שאין לך בעיות לבביות - שאחרת היית מציינת זאת בפנייה, אני רואה בחלום פירוש סימבולי ל"לב שבור". האם יתכן שאת כרגע לאחר פרידה של יחסים? האם "כואב לך הלב" מסיבה זו או אחרת? כלומר, מצבי צער, חרדה או אולי דיכאון? תהליך הבדיקה שאת מתארת בחלום מלווה אי נעימות ומידה מסוימת של השפלה שכן לשבת במסדרון חשופת פלג גוף עליון, אין זה מקובל ובהחלט מביך. כך שבנוסף ל"לב השבור" את חשה גם בושה והשפלה בשלב הנוכחי. אני מניחה שהחלום מדבר על סבל רגשי שאת עוברת בתקופה הנוכחית, או שעברת לא מזמן ושטרם התאוששת ממנו. נא בדקי באיזה תחום מתחומי חייך את סובלת כרגע רגשית, מה ניתן לעשות, והאם הפיתרון הוא עזיבה (עלייה למטוס במסגרת החלום). כל טוב ובהצלחה שנה טובה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות