חלום שהגעיל אותי

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

07/08/2011 | 01:50 | מאת: עדי

אילנה שלום,בחלום שחלמתי אני צופה בסירטון באינטרנט בו נראה ילד(או נער אני לא זוכרת בדיוק מה הוא היה)מקיא בתוך דלי,ומקיא המון.החלום הזה עורר בי כמובן הרבה חלחלה,גם במהלכו וגם לאחר שהתעוררתי ונזכרתי בו.לאחרונה גם אני מקיאה,לא בגלל בולימיה,אלא כדרך להתמודדות עם לחצים.אם אני מרגישה לחוצה או שאני לא מרגישה טוב אני פשוט מקיאה כדי להרגיש את תחושת ההקלה הזאת שמרגישים אחרי הקאה.האם החלום הזה הוא אזהרה שהמוח נותן לי כדי להימנע מההקאות?

עדי היקרה אין ספק שיש קשר בין החלום (סרטון היו טיוב בו הילד מקיא) לבין הסימפטום להקלה שפיתחת (הקאה). אכן רפלקס ההקאה מעורר הקלה פיזיולוגית ותחושת פורקן אך בהחלט לא בריא לגוף להשתמש בדרך זו כשיטה לפריקת מתחים. החלום קורא לך לנסות ולחפש דרכים להתמודדות עם המתח והמצוקה שאת חשה אולי על ידי טיפול פסיכולוגי, אולי על ידי נטילת תרופות נוגדות מתח וחרדה ואולי מציאת סימפטום אחר להקלה על מתח וחרדה, למשל - אגרופים לתוך שק אגרוף, הליכה או ריצה מהירה, יוגה או כל דרך התנהגותית אחרת המסייעת לכיווץ ומתיחת שרירים וגורמת לחוויה של פורקן פיזי ונפשי. בדקי את האפשרות לפנות לטיפול מסוג כלשהו. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות