חלום ארוך ומפחיד

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

22/07/2011 | 18:05 | מאת: חולמת

שלום לך, התעוררתי עכשיו מחלום מפחיד. אני בת 21, סטודנטית לתואר ראשון בהנדסת תעשיה וניהול, לאחרונה אני מתמודדת עם כישלון באחד המקצועות, אני עובדת גם עם ילדים, מדריכה 3 שעות ביום, לאחרונה לא יכולתי להגיע בשל תקופת המבחנים, והיו לי קצת עימותים עם המנהלת, אך לבסוף היא התחרטה על דבריה. יש לי אוטו שרכשתי מכספי ואני משלמת עליו ואת כל הוצאותיו. אני בהתלבטות כלכלית בנוגע לשנה הבאה, האם להמשיך לעבוד וכו'.. חלמתי לא מזמן (לפני שעה) חלום שהעיר אותי מרוב שהוא מפחיד, בחלום שמרתי על הילדים של (למרות שהם גדולים) דודים שלי או על הבית שלהם כי הם נסעו, ובאחד הבקרים אני שומעת אדם שואל "של מי האוטו הכחול" אני יוצאת לבחוץ ורואה את האוטו שלי מרוסק, נכנסו בו בצד והוציאו לו את כל הצמיגים. אני רואה את כל זה ופשוט מזדעזעת ונכנסת הביתה בבהלה ומכריחה את חבר שלי לבוא לראות מה עשו לאוטו. דיברתי עם המשטרה והם אמרו שברור שמדובר בונדליזם ועליי לחשוב מי רוצה לעשות לי רע. ולא הצלחתי להבין במי מדובר. עליתי לבית שוב ורציתי מאד לבכות על כל הנזק ועל זה שמישהו עשה לי רע, ולא הצלחתי. חבר שלי אמר אחרי כמה רגעים שהוא צריך ללכת. ואז, ראיתי אותו מתחבק עם מישהי מהעבודה שלי (שהיא גם אקסית של חבר טוב מאד שלי) הוא קם לעברי, נתתי לו סטירה, הוא ניסה להיכנס וסגרתי עליו את הדלת. וכעבור כמה רגעים נזכרתי בכל מה שקרה לאוטו ורציתי חיבוק ממנו, אז פתחתי לו את הדלת. פחדתי שמי שהזיק לי לאוטו ינסה להזיק גם לי ולמשפחתי, היינו בבית של דודים שלי שוב. ביום שדודים שלי היו אמורים לחזור לארץ, מצאתי פתקים חשודים בביתם, התקשרתי למשטרה שאמרה שכבר כמה ימים יש רכב צמוד ליד הבית של דודים שלי למקרה שיעשו לי משהו, יצאתי החוצה לקרוא לשוטר והיה מדובר בשוטר זקן שבקושי הצליח ללכת על מנת לפתוח את הבית.

פונה יקרה אכן נראה החלום מפחיד הן על הרס מכוניתך, מתוך רוע לשמו, ותשוקה להרס והן בשל האיומים המפחידים בבית דודיך. את מצהירה מפורשות שאת נמצאת בתקופה של לחץ כלכלי אותו את חווה כאיום מאד קשה כלפיך, כמעט פורענות. האם את חוששת שבמסגרת ההצטמצמות הכלכלית שאולי תצטרכי לעבור יהיה עליך למכור את מכוניתך שרכשת מחסכונתיך אך כיום היא דורשת תידלוק ביטוח ואחזקה שוטפת? החלום מביע חשש לאובדן, תחילה אובדן של הרכב ואחר כך סוג של אובדן של החבר ואחר כך געגוע לחיבוק, כלומר מודגשת בו תחושת החסר. בררי לעצמך, האם יש באפשרותך לקבל תמיכה מסוימת מהמשפחה? האם ניתן למצוא מקורות הכנסה אלטרנטיבים לזו שבו את עוסקת כרגע? ואולי הפיתרון שהחלום מעלה כגון לוותר על המכונית הוא לא כל כך נורא כפי שהוא נחווה בחלום. נסי לעשות הערכה שקולה ומחושבת של תקציב עתידי לשנה הקרובה. לא מתוך פחד ובהלה אלא מתוך קור רוח ורציונליות. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות