חלום שמאוד מלחיץ אותי

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

16/07/2011 | 13:14 | מאת: בר

אני בת 16 וחצי ואני חולמת חלומות כול כךמוזרים ורובם אמרו לי שמה שאני חולמת זה שדים אני גם ראיתי מישהו בביתי בלילה ואני כבר לא יודעת מה אני חולמת ואני מאוד פוחדת מכול הדברים האלו אני יבקש מימך לעזור לי בכול לשון הבקשה חללמתי חלום שמאוד מטריד אותי ואני חושבת עלייו כבר הרבה זמן אני יושבת בספה ומולי חברה של בנים שאני אומרה להכיר אותם אבל אני לא זוכרת את הפנים שלהם ואחד מהם הייה חבר שלי ואז אני מיתנהגת כמו ילדה קטנה ומבקשת לאכול והוא לא מיתייחס עליי והחברים לא מבינים למה,החלטתי לעזוב עם כרית ושמיחה ביד ואז הוא רץ אחרי וזרק לי 40 שקל וחתול שחור לקח אותם ואנחנו ישנבו בספסל אבל אני בקצה השני והוא בקצה השני ,ולפתע אני בבת הקודם שלי שעברו מימנו לפני שנה ואנחנו כול הילידים שהיו בחדר וגם חבר שלי שעדיין לא מיתיחס עליי שוכבים במיתה של האחים שלי בחדר של האחים שלי ואז אני רואה איזה יפיפיה פנים משות ה 60 אך גוף מקומט של אישה מבוגרת והיא מדברת עליי יםפה מנסה לעזור לי להגן עליי אך לפתע היא הורגת את אמא של חברה שלי שגם אותה אני לא זוכרת מי זואת והיא מכניסה אותה לתוך הארגז במיתה שלי שאני ישנה בה ואז כול החבים היתעוררו וניסו כיאלו להיכנס לחדר אבל לא הצלחנו ואני זוכרת שאני ניסיתי לצאת מהבית והיכנס דרך החלון ואני לא זוכרת עם הצלחתי

בר היקרה החלום אכן מראה על מצוקה נפשית, על חוסר אירגון פנימי, על חוויות של התיחסות בלתי הולמת כלפיך ועל הטמנת מלכודת פסיכולוגית בדמות האישה "היפה-זקנה", משהו כמו מכשפה הרוצחת את האמא של חברתך. רצף הארועים מצביע על כך שאין לתת אמון בבני אדם, לא בחבר הנוכחי או החבר לשעבר, ולא בדמויות אחרות המעמידות פנים שהן מתיחסות יפה. שדים אמנם לא היו בחלום, אך ללא ספק האווירה היא קשה ומעיקה. אם אכן את חווה בתוך עצמך תחושות מועקה, פחד, כעס ואי אמון כלפי אנשים קרובים יותר או פחות, בהחלט הייתי ממליצה לפנות לטיפול פסיכולוגי לנוער, במסגרת קופת החולים אליה את שייכת. הרושם מהחלום ומהתיאור שנתת הקודם לו, הוא שקיימת בך מועקה ואי בהירות בין תכני חלומות לפעמים לבין תכני מציאות. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות