ים סוער

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

08/07/2011 | 16:12 | מאת: דנה

חלמתי את אותו החלום פעמייים עם אותה ההרגשה ואותו המקום בחלום משהו מפחיד ... חלמתי שאני בתוך הים עצמו ואני במרחק כמה סנטימטרים מהחוף ואני פשוט לא מצליחה להגיע אליו אני נאבקת ואני לא מצליחה כאילו הים סוחף אותי אחורה ושלבסוף אחרי מאמצים הצלחתי להגיע אל החוף שהוא במין גבעה קטנה כזו מעל הים עצמו אני מתהלכת קדימה ופתאום משני הצדדים שלי מתפרץ הים וסוגר עליי איכשהוא הצלחתי לרוץ קידמה ולברוח והדרך מאוד לא יציבה וישרה לבסוף ראיתי את אחותי ומולנו קבוצת אנשים העומדים מעל בור במבט קפוא ואחותי אמרה לי שהם קוברים שם מישהו הפחד בחלום היה מורגש באמת .. מזה אומר ?

דנה היקרה החלום עומד בסימן השרדות על חייך. בצורה חוזרת ונשנית את מביעה קושי למצוא קרקע יציבה בחייך, מתקשה להגיע ס"מ ספורים מהחוף. הים סוחף אותך כדי להטביעך לאחר שאת עולה לחוף הים בא לסגור עלייך והדרך ככל אינה יציבה. חוויה של מוות ואבדון, אובדן יציבות וחוסר ביטחון הן החוויות הדומיננטיות בחלום וניתנות להן דוגמאות חוזרות ונישנות. בדקי מהם תחומי חייך בהם את חשה איום עמוק, פחד מאי השגת המטרה, פחדי נפילה או הליכה לאיבוד מנטליים וכללית אי יציבות וחשש מלטבוע בתוך רגשותויך. החלום מסתיים בקבורה של גופת אלמוני/ת כלומר מנסה להמחיש בצורה הברורה ביותר מהן הסכנות איתם התמודדת וניצלת. שכן כל הסכנות היה בהן פוטנציאל מוות ממנו הצלחת להנצל. האם עברת לאחרונה טראומה רגשית מסוימת, האם את נושאת בתוכך פגיעויות של טראומות נפשיות. החלום מדבר על מתח נפשי רב, חרדה ועלייך לבדוק באילו תחומי חיים מופיע הדבר ומה את עושה כדי לשפר את מצבך ולהתמודד עם החוויה. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות