קושי להתלבש

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

14/05/2011 | 19:21 | מאת: שרון

גילי 45 לערך, נשואה בנישואין יציבים מאוד ושני ילדים בחטיבה. "בעיה" עכשוית, , אינני יודעת, אם לכך את מתכוונת, אך קיים בי חוסר סיפוק באופן כללי למרות מצבי הכלכלי המעולה והבעל המקסים וילדיי תלמידים מהטובים בכיתתם.בכל זאת מרגישה תקועה כעקרת בית שלא מתקדמת באופן אישי. אני חולמת המון שאינני מצליחה להתלבש. לפעמים זה בחנות לבגדים, כשאני רוצה למדוד משהו ואח"כ לא מצליחה להתלבש חזרה, לפעמים זה במקום עבודה אני מוצאת את עצמי ללא בגדים ומנסה להתלבש וללא הצלחה וכהנה וכהנה כשבשורה התחתונה זה תמיד ניגמר בכך שאינני מצליחה ללבוש חלק זה או אחר של הבגד. תודה.

שרון היקרה אין ספק שאת יודעת להתלבש. התלבשות היא פעולה יומיומית, שגרתית, והכישלון בחלום מצביע על חוסר השביעות הרצון וחוסר הרציונליות של התנהגויות אותן את חווה ככישלון. הבגד הוא למעשה הייצוג שלנו כלפי העולם. ההופעה אותה אנו בוחרים להציג כזהות החיצונית שלנו. הרבה פעמים יש קשר בין צורת הלבוש וחלקים בפנימיות שלנו אותם אנו בוחרים לבטא דרך הלבוש: מהוגנות, מקצועיות, נינוחות, אופנתיות, סקסיות, זרימה חופשית וכד'. בחלום את מתקשה ללבוש את הבגד ההולם אותך, כלומר מתקשה בבחירת זהות חיצונית המצביעה כמובן גם על זהות פנימית בו בעת.אם כל הסיפוק שיש לך מחיי הזוגיות, ההורות והמשפחה, לא ברור מדוע החלטת להשאר בתפקיד עקרת בית ולא למצוא לעצמך זהות אישית נפרדת: זהות מקצועית, אולי זהות חברתית, או כל זהות אחרת של ביטוי עצמי הולם. נדמה שבמצבך הנוכחי הגיע הזמן לעשות שינוי ותפנית בחיים ולגלות הבטים נוספים של פנימיותך אותם תממשי בעולם החיצון ואשר יעניקו לך תחושה של סיפוק ומשמעות. במידת הצורך נא פני לאיש מקצוע על מנת לדון איתו בדרכים השונות אותן את יכולה לבחור כיום לשם השגת יעדייך. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות