חלום על הפסיכולוגית שלי

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

22/07/2010 | 22:23 | מאת: נ

היה לי חלום שחזר על עצמו די הרבה במהלך תקופת הטיפול (אני כבר לא בטיפול) וגם אחרי מידי פעם. בחלום הפסיכולוגית שלי גרה ליד הבית הקודם שגרתי בו בילדותי ובחלום אני גרה בו. היא גרה בשכונה יפה ומיוחדת של בתים פרטים, לחלקם לא הייתה כניסה ממש לבית והיה אפשר לעבור בבית. מה שהיה נורא מיוחד זה שהשכונה שלה הייתה עם בריכה יפה בכניסה לשכונה ותמיד הלכתי לשכונה שלה בגלל אותה בריכת מים יפה. אבל בעצם באיזה שהוא מקום גם רציתי לעבוד ליד הבית שלה. זה היה חלום שחזר על עצמו. אני כבר לא מטופלת כמעט שנה עם ידיעה ברורה שבבוא היום אם אזדקק לה הדלת שלה פתוחה עבורי. כך גם נפרדתי מתוך ידיעה ברורה שאשוב. אני אמא לילדה אחת בת שלוש. לפני כמה לילות היה לי חלום דומה אך שונה עלייה. חלמתי שאני רוצה ללכת אלייה אבל היא כבר לא גרה באותה שכונה אלא במקום אחר, היא עברה דירה והייתי צריכה למצוא את הבית שלה. עברתי ברחוב עם בניינים, ישנים נראה לי. וחיפשתי את הבית אך לא מצאתי. היה בניין אחד שחשבתי ששם היא גרה ובהתחלה היה לי קשה להכנס אליו והייתי צריכה לעשות סיבוב ארוך כדי להכנס, לבסוף גיליתי שזה לא הבית שלה בכלל והמשכתי ללכת ואז נתקלתי בבריכת מים שהייתי צריכה לחצות בהליכה, עברתי אותם ואז הגעתי לבית פרטי ופגשתי אותה, נדמה לי בחצר של הבית. התחבקנו חזק ונדמה לי שאמרתי לה שהתגעגעתי אלייה או משהו, הייתה שם תינוקת קטנה ולא כל כך התייחסתי אלייה. ואז אחרי שסיפרתי לה כמה התגעגעתי היא אמרה לי בכעס: "את מדברת על עצמך ולא שמה לב לתינוקת החדשה שלי" אני זוכרת שהרגשתי נורא רע בחלום ואמרתי לה שכן אכפת לי מהתינוקת הזו. נדמה לי שאח"כ נכנסנו הביתה, לא זוכרת יותר מה היה. אשמח לשמוע את פירושך לחלום הזה ובכלל להבין מה המשמעות של הבריכות הקרובות לביתה. יש לציין שהייתי מאד קשורה אלייה והיא עזרה לי רבות. הייתה לי תקופה מאד ארוכה במהלך הטיפול שחוויתי העברה כלפייה . בכל מקרה אני לאחרונה גם קצת מתגעגעת אלייה. הלכתי לטיפול מאחר ושסבלתי מהתקפי חרדה קשים . תודה מראש נ

פונה יקרה, אכן החלום מבטא יחס רגשי עמוק של הערכה והיקשרות אל המטפלת כפי שהדבר מתבטא בשכונה היפה והבתים היפים בהם היא מתגוררת בחלום. לשאלתך אודות בריכה התשובה טמונה באסוציאציות הפרטיות שלך למקום הבריכה.בעיקרון בריכה היא מקום מוגן ומתוחם (בהשוואה לים) ללא גלים, כלומר, מקום רגוע בו ניתן להשתעשע ו/או להתאמן בהתאם לצורך. לבריכה יש עומקים שונים כמו גם לעולם הרגשי. האם ייתכן שהבריכה מבטאת את עולמך הרגשי כפי שחווית אותו בחדר הטיפול? מן החלום עולה געגוע לחזור לטיפול יחד עם קושי בהווה מלעשות זאת. הקושי מתבטא במעבר לשכונת בתים אחרת , פחות מפוארת, ובעובדה שהפסיכולוגית כאילו עסוקה במישהו אחר (התינוקת החדשה שלה) ומביעה כעס כלפייך. מתוך החלום נראה בהחלט שאת ממשיכה לחפש אחרי המשך העזרה שקיבלת ונסי לברר לעצמך מה מונע ממך בשלב הנוכחי מלחזור שוב לטיפול. חלומות נעימים, אילנה.

מנהל פורום פירוש חלומות