חיילת עם בעיות הסתגלות למסגרת צבאית

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

18/04/2011 | 00:13 | מאת: חיילת

חלמתי שאני נמצאת בביתן גדול שיש לו 2 פתחים גדולים. בתוכו היו שיירות של שולחנות והייתי לבושה במדים שלי. הייתה בו קפיטריה ומלא אנשים שהיו בעלי מוגבלויות.. חלמתי על הביתן הזה כבר בעבר. באזשהו שלב התחלתי לפחד ולהסתובב שמה כדי למצא את היציאה תוך כדי שאנשים מנסים לדבר איתי ואני מתרחקת מהם. הרגשתי מפוחדת ומאויימת כאילו הם מנסים למשוך אותי אליהם ולתפוס אותי. לאחר זמן מה ניגש אליי בחור שהיה במקום ואמר לי שהדרך היחידה שלי לצאת היא דרך רכבת שהולכת לעבור עוד מעט ברציף היחידי שיש שמה. מצאתי מכונה שאפשר להוציא ממנה כרטיס לרכבת והכנסתי אליה את החוגר שלי לאחר כמה שניות החוגר יצא שרוף ומקומט עם שריטות. ניגש אליי הבחור שהיה נראה כמו האחראי של המקום ואמר לי שאין לי דרך לצאת בלי כרטיס. לא וויתרתי והתחלתי לחפש מכונה אחרת עד שמצאתי אחת אך היא לא הייתה נראת מכונה רגילה. הכנסתי אליה את החוגר השרוף אך במקום כרטיס רכבת יצא לי פתק לבן עם מספרים ואותיות מוזרות. האחראי של המקום אמר לי שאני צריכה לקפל ולחתוך את הנייר בצורה מיוחדת כדי שאני אוכל לעלות איתו לרכבת אז הבחור קיפל את הכרטיס ונתן לי אותו. כך נגמר החלום. לא זכור לי שהצלחתי לעלות על הרכבת בסופו של דבר, אני רק זוכרת שהוא נגמר כשהיו סביבי מלא אנשים.

פונה יקרה החלום מצביע בהחלט על קשיי תיפקוד והסתגלות בתוך המסגרת הצבאית כפי שמתבטאת בביתן הגדול. הביתן מייצג את המסגרת הצבאית, ממנו קשה לך לצאת גם אם את רוצה. דרכי היציאה נחסמות בפנייך משום שכרטיס החוגר שלך מתקלקל. יש הרבה לחץ בחלום. הן מפני ההשתיכות למסגרת וכמו כן פחד לעזוב אותה שמא תתויגי כבעלת מוגבלות נפשית או נכות כמו הנוכחים בתוך הביתן. החלום מבטא קונפליקט שלך האם להשאר בתוך המסגרת ולהתמודד עם בעיות ההסתגלות שזה קשה לך מצד אחד או האם לנסות ולהשתחרר על נפשי או קשיי הסתגלות שגם מזה את חוששת פן הדבר יהווה סטיגמה אודותייך. החלום לא נותן פתרון באיזו דרך עלייך לנקוט - האם להשאר או לעזוב - וככל הנראה החלטה זו מסורה בידייך ובידי החלק המודע שלך. מומלץ שתתיעצי בעניין זה עם אנשים בעלי ידע והבנה אודות התמודדות עם המסגרת הצבאית ו/או אודות המשמעות של קבלת שיחרור מוקדם. מומלץ ככל הנראה שתפני לקב"ן ביחידה בה את משרתת ותדוני איתו על מצבך. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים חג שמח אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות