חלום שאני לא מצליחה להמשיך

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

06/03/2011 | 16:35 | מאת: אין שם

יש לי חלום שחלמתי לפני המון זמן הוא הרגיש לי כל כך אמיתי שניסיתי כל הזמן להמשיך אבל לא הצלחתי. מה הוא אומר? וזה קצת ארוך (הזהרתי) ההתחלה לא כל כך חשובה אבל בכל זאת חלמתי שאני עם ידיד (אני לא יודעת איך קוראים לו אבל הוא מזכיר לי איזה שחקן...) אני לא יודעת בדיוק מה קרה אבל התחלתי לצעוק "מכות מכות" ואז עוד כמה אנשים התחילו גם וכולם התחילו והתקרב. אחרי זה האבטחה או המשטרה התקרבו (לא ראיתי אותם אבל שמעתי שאמרו והתחילו לברוח וכך גם אני)בדרך ראיתי את המורה השלי מסתכל מאיזה כניסה של חנות וקורא בשמי בהפתעה "___?" . ואני מסתובבת וצוחקת תוך כדי ריצה (ממש באופן מושלם כמו שרואים בסרטים). הצלחתי לצאת ופגשתי את החבר שלי וצחקנו, הסתכלתי להצידה ופתאום ראיתי אותו. הוא היה בתוך מכונית שחורה והוא הסתכל עלי במבט נורא (יותר נורא ממי שנשרף על מוקד) והרגשתי (באמת וגם בחלום) איך הלב שלי נשבר ונשבר ונשבר למלא רסיסים והרגשתי איך מישהו בועט בי ושובר אותי לשניים. ואחרי ראיתי עוד מישהו שאני מכירה ולא רציתי שהוא יעקוב אחריו- הרגשתי שאיכשהו שהוא בסכנה. התחלתי לרוץ על המדרכה הארוכה(שהייתה בעליה)והגעתי די מהר יחסית אלי, אבל הוא כבר נסע המשכתי לחפש אותו בכל מיני רחובות אפילו נכנסתי לבית שלא ידעתי של מי זה ושאלתי אם אפשר לעבור דרך הבית שלהם עד שראיתי את שזה הבית של הידיד של הוא ואמא שלו (שהייתה עם שמלה וסינר קצת מלאה והחזיקה סיר) הסתכלו עלי במבט נדהם וקצת מופתע אבל אני הסתכלתי דרך קיר זכוכית שמלאה בעצים ושיחים שלא נתנו לעבור (כאילו שהבית היה ממש על שפת צוק. ולא ניסיתי אפילו לעבור) בסופו של דבר מצאתי את עצמי יושבת ובוכה על המדרגות של איזה מקום שהיה מוצל ע"י איזה צמח מטפס כלשהו. השעה הייתה שעת דמדומים והשמיים הוא אדומים כתומים יפיפים . התחלתי לכתוב לו (למי שהיה במכונית -אהוב לבי הדמיוני)מכתב (אותו אני לא רושמת)למרות שלא היה לי בכלל תיק . ואחר כך הוצאתי מספריים וחתכתי את הוורידים שלי הדם התחיל לנזול לאט לאט ואני המשכתי לבכות... [את זה אני הופסתי שהייתי חצי ערה כי חשבתי שלא כדי להשאיר אותי ככה] הרגשתי מן משהו קר כמו משב רוח או כמוהו. פתאום אני מרגישה שכאילו התעוררתי מהמצב שהייתי בו. קראתי לו "____? ____?" הסתכלתי על הידיים שלי לא הבנתי למה עשיתי את זה. התחלתי לעצור את הדם שנזל בזמן שקראתי לו "_____ אני כלכך מצטערת! בבקשה תסלח לי! אני לא יודעת למה עשיתי את זה! בבקשה !אני לא מצליחה לעצור את זה! _____? _____!!" ואז באמת התעוררתי וכל פעם שחזרתי על זה לא הצלחתי להמשיך ואני לא יודעת מה קרה לי

פונה יקרה ראשית איננו יודעים מה גילך ומה נסיבות חייך כך שהדבר קצת מקשה על מתן פירוש. לא ברור גם באיזה הקשר נחלם החלום ומדוע את בכלל רוצה להמשיך אותו מאחר ורב החלום אם לא כולו הוא בעל גוון שלילי, סיוטי, היוצר פחד וכאב עד כדי נסיון אובדני. מהמתרחש בתוכן הגלוי של החלום לא ברורה העוצמה הרגשית בה את מגיבה בחלום. למעשה ההרגשה היא שבתוך החלום את חיה בסרט פנימי ממנו את מגיבה לארועים הנדמים לא חמורים במיוחד בעוד את מגיבה בעוצמות אדירות של כאב לב, בהלה, ויאוש. כל המתרחש בחלום, הוא של אלימות, דחייה כלפיך , מבטים הקורעים את ליבך, ורגשות חרטה ואשמה מצדך שלא ברור כלל על מה. כאמור מתוך החלום הרושם הוא שאת חיה בסרט פנימי הן בחלום והן במציאות כשמתקיים סוג של פער ונתק בין הסרט הפנימי לבין העובדות במציאות. אם אכן את חווה את עולמך הפנימי כה דרמטי וכה סוער כפי שהדבר מתבטא בחלום, מומלץ לנסות ולאזן את עולם הרגשות ואת תפיסת המציאות. החלום קורא לך לחוות דברים יותר בפרופורציה ויותר בבהירות, כי רב הארועים בחלום הם נרמזים ולא מפורשים. מה שבולט בחלום זו התגובה הרגשית שלך למעט מאד ארועים ברורים וממוקדים במהלך החלום. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות