חלום על ארית

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

07/02/2011 | 07:48 | מאת: יעלה

שלום! גילי 53 ואני נשואה עם ילדים בוגרים הצעירה בחו"ל והבוגרים עובדים וגרים בבית. מצבי הכלכלי תקין חיי הזוגיות תקינים אף הם. השנה אני לומדת ובשנה הבאה אחזור לעבודה בגלל חוסר ברירה לעוד מספר שנים. משפחתי מצומצמת ויש לי מעט חברים.בעלי לא תמיד בקו הבריאות והוא איבד את מרבית בני משפחתו בנסיבות שונות. יש לי חלום חוזר בווריאציות שונות. האחרון היה מאוד ברור. אני ובעלי ברחנו מאריות שהסתובבו חופשי ברחובות חיפה (אני לא גרה בחיפה) ניסינו למצא מקלט בבתי מגורים אך האריות היו בכל פינה משחרים לטרף ממש חששנו לחיינו, לבסוף הגענו לבניין מגורים גבוה וישן כאשר אריה דולג אחרינו ומצאנו דלת פתוחה באחת הדירות בקומה העליונה, נכנסנו לדירה מאוד משונה עם סלון מאוד מאורך טרקנו את הדלת ושמנו שני שולחנות כבדים. הדלת נדחפה שוב ושוב ע"י האריה נוצרו סדקים אך הוא לא הצליח להדוף אותה. להפתעתנו גילינו זוג ששהה במקלחת הבית ובכלל לא היה מודע למתרחש וכאשר סיפרנו להם, שתפו איתנו פעולה. חזית דירתם שפנתה לרחוב הייתה בקומה החמישית אך מצידה השני היא הייתה דירת קרקע שפנתה לרחוב, ששם שוב טיילו אריות מאיימים באין מפריע אחד האריות התנפל על כלב שילד החזיק בידו, פתחתי את חלון הדירה שפנה לרחוב ומשכתי פנימה את הילד וכלבו שניצלו ברגע האחרון. שאר החלומות שלי עוסקים בבעלי חיים טורפים שמסתובבים ברחובות ובבתים ומעוררים בי אימה רבה. החלום מטריד אותי מאוד, אודה על התייחסותך. תודה, יעלה

יעלה היקרה אין ספק שהחלום שלך מפחיד מאד, מאיים מאד, ובעצם מצביע על עולם שמפחיד להתהלך בו ולחיות בו כי הוא מתנפל וטורף ובקושי ניתן להנצל. באיזו מידה חלום סיוט כזה משקף את הרגשתך אודות מצבך בחיים כיום? האם את חשה בודדה מדי? האם את חשה שעלייך לצאת ולהתפרנס מחוסר ברירה למרות שאולי אינך רוצה אולי לעבוד יותר מחוץ לבית? באיזו מידה מצב בריאותו הרעוע של בעלך מעיק עלייך? באיזו מידה בניייך הבוגרים החיים בבית מעיקים עלייך? למעשה ציינת מספר תחומי חיים שאולי בכל אחד מהם את חשה אי נעימות, הכבדה, ומצוקה רגשית מסוימת. אם אכן הדברים הם כפי שציינתי הרי שבחלום הם גדלו לממדי ענק וכל אחד מהתחומים המתסכלים הפך לאריה גדול וטורף. החלום קורא לך להתבונן בתחומי חייך השונים ולבדוק את מידת הסיפוק והתסכול שבהם ולחפש דרכים לשיפור המצב הקיים. במידת הצורך אולי יש מקום לשקול לפנות לעזרה מקצועית. אם זה מתאים לאופייך ולקו המחשבה שלך של להפתח בפני אדם זר. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות