אני נאבדת

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

30/01/2011 | 22:03 | מאת: תמר

אני בת 15 וחיה עם אמי ובעלה. בגיל 5 ההורים שלי התגרשו- אבי חזר למולדת שלנו ונשארתי עם אמי לבד בארץ. מאז יש לי חלומות בהם אני נאבדת (לרוב בלילה) בזמן שאני בכלל אמורה להיות עם אמי. לעתים אני קוראת בשמה ולא מוצאת אותה. בחלומות בדומה למציאות (לא בצורה רצינית מדי) , אני חסרת חוש כיוון. אני מבינה שהחולומות נובעים כנראה מקונפליקט שיש לי עם אמי אבל לא מצליחה להבין למה אני לא מתמצאת בסביבה מסוימת, לרוב סביבה שאני לא מכירה ואף לא נראית מציאותית כמעט. לפני כמה לילות חלמתי שאני בלילה ברחוב עגלגל וממנו יש הרבה פניות לכל מיני סמטאות קצרות. לא הייתי לבד והיו כמה ילדים שזיהיתי והכרתי. אמי נפרדה ממני משום מה ואמרה לי לפגוש אותה בבית קפה עוד כמה דקות. כשהיא הייתה בבית הקפה היא אמרה לי לבוא לרחוב זורקין (אני לא בטוחה אם הוא קיים בכלל אבל אני עדיין זוכרת את השם שלו), אני לא הצלחתי למצוא את הרחוב אף ששאלתי אנשים רבים וגם את הידידים שלי שלא ידעו ולא הראו יותר מדי איכפתיות למצב שלי. שאלתי גם מוכר בגלידריה ענקית שהייתי בה עם אמי קודם לכן (בחלום) ובה טעמנו ממלא סוגי גלידות שונות (לא בטוחה מה זה אומר..), האיש לא ידע לכוון אותי אבל הואיל בטובו והושיט לי גלידה על גביע. התקשרתי לאמי שוב והיא לא ידעה איך להסביר לי להגיע לרחוב זורקין. אני לא זוכרת את הסוף אבל אני כמעט בטוחה שמצאתי את בית הקפה וגיליתי שהוא לא בזורקין אלא ברחוב אחר או משהו כזה... היו בחלום הרבה שמות של רחובות שאספתי כנראה מהתת מודע אבל זורקין ממש נחרת לי בראש עד עכשיו. אני מצטערת שזה יצא כ"כ ארוך אבל אני לא מפסיקה לחשוב על החלום הזה עד עכשיו... תודה מראש.

תמר היקרה השם זורקין מתקשר באסוציאציות האישיות שלי לדמות הפושע או האיש הרע מסדרת הספרים חסמב"ה של יגאל מוסינזון. אם קראת את הספרים או ראית את הסרט או את סדרת התוכניות בטלויזיה אז יתכן שהשתרבב לתודעתך השם זורקין כשהוא מסמן כאמור את הדבר הרע או המפחיד או המאיים וזהו הרחוב שבו את אמורה לפגוש את אמך. את מדברת על יחסים מורכבים עם אמא מצד אחד את חווה ממנה נתינה וחוויתיות (הגלידריה) ומצד שני קשיים בהבנה ובמפגש הפסיכולוגי כפי שמתבטא בקושי לפגוש אותה בבית הקפה. בשל הקשיים ביחסים עם אמא, ובשל ריחוק הקשר או אובדן הקשר עם אבא, יש להניח שאינך רגועה לגמרי בעולם הפנימי וחשה שאת קצת הולכת לאיבוד בחיים בשלב הזה ושאינך מוצאת את הכיוון הנכון או הדרך הנכונה. אם את מרגישה שהקונפליקטים והמתחים בשלב הנוכחי בחייך הם משמעותיים ומעיקים עלייך הייתי מציעה לך לפנות לשיחות של יעוץ עם פסיכולוג חינוכי דרך בית הספר או עם פסיכולוג בקופת החולים אליה את שייכת. חלומות נעימים כל טוב ובהצלחה אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות