שלום

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

15/07/2010 | 17:56 | מאת: חולמת

איזה כיף שנפתח הפורום הזה...אני חולמת המון חלומות, בעיקר רעים, אני מתעוררת כמעט כל לילה בין 3 ל-4 בבוקר עם חלום רע, אוכל להשתמש בפורום הרבה? על אף ההתרגשות אני קצת סקפטית כיצד ניתן לפרש חלומות על בסיס היכרות כה שיטחית, אך אנסה, ואני רואה שאת מעלה הרבה השערות לגבי כל חלום, דבר שבעצם מאפשר קרקע לחשיבה... טוב, אני בת 27 סטודנטית. התחלתי לפני כשנתיים טיפול ולאחר 8 חודשים בטיפול, עקב פתיחת טראומות העבר שקעתי בדיכאון. אני כבר שנה בדיכאון, מטופלת תרופתית. הנושא העיקרי של הטיפול הוא המוות של אמי שהתרחש בהיותי בת 14.5 לאחר שאני סעדתי אותה וטיפלתי בה לאורך מחלתה. למרות זאת היא היתה תקופות ארוכות בבתי חולים, כל המשפחה היתה בבלאגן ואני בתחושות אשם נוראיות שלא היינו בשבילה מספיק. לפני כשבוע הייתי בכנס על דיכאון בו הסבירו כי מקור הדיכאון הוא חוסר היכולת להכיל את הרגשות הקשים, חוסר היכולת להשלים עם המציאות של האובדן, פיצול של האובייקט והשלכת השנאה כלפי העצמי. באותו בוקר הלכתי לראות את ההוספיס בו אמי מתה לאחר 12 שנה שלא הייתי שם. יצאתי מהכנס בתחושת חיוניות שמה שאני צריכה עכשיו לעשות זה אינטגרציה של הדמות של אמא שלי, להתחבר אל השנאה כלפיה...לא כל כך הצלחתי... באותו לילה חלמתי שאני מרגישה שמשהו מוזר קורה בבית, אני במרתף מחפשת דברים, תחושה אפלה. אני מגלה שאמא שלי רצחה את שתי אחיותיה והיא ואב שלי מנסים להסתיר זאת ממני. בחלום אני משייכת את מצבה הנפשי של אמא שלי (היא היתה בדיכאון לפני המחלה) לרצח. זה היה חלום מאוד עוצמתי והשאיר אותי מבולבלת ומפוחדת הן מאמא שלי והן מאבא שלי... יש רעיונות? תודה חולמת

חולמת יקרה, נשמח לענות לך בקצב מסויים אך לא בהצפה. בעיקרון חשוב מאוד להביא את החלומות למסגרת הטיפול שכן הם מסר מן התת מודע המיועד לקדם את מודעותך לגבי עצמך ולגבי חייך. הרקע שאישי שנתת הוא טוב, מלא ומעניק משמעות לחלום. אכן בחלום את יורדת למרתף שהוא נבכי העבר או עמקי הנפש והתת מודע ושם את פוגשת את "אמך הרעה". על מנת להדגיש את דמותה השלילית היא מתוארת כרוצחת וכמו כן מושחרת דמות האב מאחר והוא משתף פעולה עם פשע. ללא ספק זהו חלום קשה ומפחיד המדבר על רגשות קשים של פחד ועוינות כלפי כל אחד מהורייך. מעיק לחוות רגשות כאלה כלפיי ההורים ואני תקווה שתביאי זאת לטיפול על מנת לנסות ולהשתחרר מחלק מרגשות אלה ההופכים בתוכך לעוינות כלפי עצמך בצורת דיכאון. מקווה שנתתי לך קווים למחשבה (אגב, נטילת תרופות נוגדות דיכאון מעלה את כמות החלימה). חלומות נעימים, אילנה.

מנהל פורום פירוש חלומות