חלום מוזר

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

06/07/2010 | 17:43 | מאת: פאולה

שלום אני בת 44, נשואה פלוס 2, מחלימה מצינתור ובעיה בלב. אני חולמת מידי פעם אך בגרך כלל לא זוכרת הרבה.לפני יומיים חלמתי משהו ממש מוזר - הלכתי עם בעלי לבקר את דוד ודודה שלי, שגרו ברמת גן. (על י לציין שבמציאות שניהם נפטרו לפני מספר שנים) בכניסה לבית היתה רחבה גדולה ומקורה, עברנו דרכה, בקצה השני היה הכינסה לבניין, עם בית קפה (לא דומה כלל למקום בו גרו באמת) , כשנכנסנו, כי הדלת היתה קצת פתוחה מצאנו שהם עדיין במיטה, ישנים, אבל הם קמו אלינו והתארגנו ויצאנו לשתות קפה בבית הקפה. שןחחנו על ענייני בריאת ודודתי היתה מוטרדת מרגל שלה שלהיתה בצקתית ונפוחה וצהובה. ניסיתי להרגיע אותה שזה יעבור. אח"כ נפתח פתח בגג הרחבה המקורה, ומישהו צעק מלמעלה להזהר, והתחילו לפול ענפים של עץ. מישהו ניסר והרעיש. שאלתי את דודתי לפשר העניין, והיא אמרה שזו הדרך היחידה לגזום את העץ שעל הגג. גם בן דוד שלי היה איתם בדירה (הוא בן של דודה אחרת בכלל) אבל הוא לא רצה קפה וכל הזמן קיטר על הרעש והמצב וזה שהוא רוצה לישון. קצת שתקנו יחד, ואז נפרדנו, כי היינו כבר המון זמן שם, והם נכנסו לדירה, והתעוררתי. לא יודעת אם זה קשור - אבל למחרת גיליתי שבאותו יום של החלום אחי אושפז עקב זיהום ברגל שלו ! וגם - לא הייתי ממש בקשר עם הדודים הללו, וזה פעם ראשונה שאני חולמת עליהם. אז מה דעתכם? קמתי די מבועתת ומופתעת. החלום לא חזר בשום צורה. תודה

פאולה היקרה, באופן כללי החלום עוסק בתכנים של דאגה אודות הבריאות (הרגל הנפוחה של הדודה), תכנים של סכנה (נפילת ענפי העץ) ועשיית דברים בצורה לא סבירה. בסה"כ חוויה של רעש, כלומר, דברים שמשתבשים או דברים שנעשים שלא כהלכה. בעת ההתעוררות הרגש השולט היה הפחד , כלומר, החלום על תכניו השונים הוא חלום מבטא חרדה, ככל הנראה חרדה בריאותית. מה את מרגישה אודות הבעיה שבלב והצינתור? כמה את מרגישה שיש לך את הכלים הנכונים להתמודד עם המצב ברמה הגופנית והנפשית? באיזו מידה את חוששת שהדבר עלול להוביל להידרדרות עד כדי מוות חלילה? (הדודים אותם את מבקרת נפטרו לדברייך ולפיכך הם מייצגים את נושא החרדה מן המוות, נושא החרדה מן המוות חוזר גם ברעיון של כריתת העץ). נראה שהחלום מבטא חרדה לגבי המשך החיים, ובמידה והתכנים האלה מעיקים מדי נסי לברר אודות קבוצות תמיכה לבעיות לב או כל הליך נפשי תומך אחר. בריאות שלמה וכל טוב, אילנה.

מנהל פורום פירוש חלומות