חלום על חתונה

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

09/12/2010 | 07:17 | מאת: יעל

שלום אילנה, אני בת 28 בשבוע שעבר כתבתי לך על חלום בו אני חולה. אני אכן נמצאת בחרדה כלפי קשר זוגי ומרגישה שאני צריכה לחזור לחבר שנפרדתי ממנו לא מזמן. בכל אופן חלמתי הלילה חלום ובו אני מודדת תכשיטים ישנים של אמא שלי. התכשטים שלה היו אצל אבא שלי והתפלאתי משום שההורים שלי גרושים (הם התגרשו לפני 5 שנים). ענתי עגילים שאהבתי ומדדתי טבעת וראיתי מצד אחד שאני אוהבת אותה והתאים לי להראות מול אנשים שאני מכירה נשואה אבל עדיין לא רציתי לענוד אותה. אח"כ פגשתי מישהו חרדי חוזר בתשובה מאוד לא מושך, והוא הוציא טבעת אירוסין ונישואין והציע לי להתחתן. לא חשבתי עד הסוף ואמרתי בסדר במין פזיזות, הגיע חבר שלו וממש חיתן אותנו במקום. הייתי דיי פסיבית וגם הוא לא היה נרגש במיוחד. אז המחתן אמר לו שהוא רשאי לנשק את הכלה אבל לא התנשקנו מרוב שלא היה ביננו קשר. פתאום חשבתי מה עשיתי זה היה נראה לי כל כך משונה שאני נשואה אליו. חשבתי שאם אתגרש ממנו זו תהיה בעיה עבורו כי הוא כם חוזר בתשובה וגם יהיה גרוש ואז הוא יהיה ממש פסול חיתון ולא היה לי נעים ממנו. הרגשתי ממש רע אחרי שהבנתי שאנחנו נשואים. התלבטתי אם להחזיר לו את הטבעות כי היה בהן משהו שדווקא אהבתי. אשמח לפירוש, יום טוב!

יעל היקרה בחלום מובע בילבול עמוק כלפי איכויות של קשרים, כלפי החיצוניות שלהם וכלפי הפנימיות שלהם. כמו כן קיימת תחושה שהעבר של קשרים קודמים נמשך כלפי ההווה (התכשיטים של אמך נמצאים אצל אביך שהתגרש ממנה) והוא משבש לפיכך את שיקול הדעת ואת ההתנהגות בתוך הקשרים הקיימים. כאשר התעסקת בקישוט חיצוני, יקר ככל הנראה, רגשית ופיזית שהוא התכשיטים של אמך, הרי מה שגרם לך להנשא בפזיזות ובחוסר שיקול דעת, היה מראה הטבעות שהביא החוזר בתשובה - כלומר יש משהו בחייצוניות של קשרים שזה יכול להיות מראה, סטטוס, רושם חברתי, נוחות וכיו"ב המפתה אותך להתקרב לקשר או להשאר בו למרות הריקנות הנפשית הפנימית השוררת בקשר. החלום מביע את חששותיך מקשרים. את חוששת שאת דבקה לעבר, שאת מקלקלת לבן הזוג ושאת פוגעת בעצמך בשיקול דעת בלתי נכון. כל החלום נסב על חרדה סביב יכולתך להיות בקשר, להיות שלמה איתו לא לפגוע ולא להפגע. אם מצוקתך בנושא אכן רבה, מומלץ אולי לפנות לקבלת ייעוץ מקצועי בעניין. חלומות נעימים כל טוב ובהצלחה אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות