שיניים נופלות

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

11/07/2010 | 21:58 | מאת: חן

מה אומר חלום שבו אני פתאום מגלה שנופלות לי 3 שיניים(תוחנות) בתוך הפה ואני מוציאה אותם מפי ליד ומסתכלת עליהן ואני לא זוכרת מה קרה אח"כ רק שבהרגשה שלי בחלום קיבלתי את זה כמשהו 'בסדר' וחשבתי טכנית איך לקבוע תור לרופא שיניים וכו'.

חן היקרה, מהיותך בטיפול פסיכולוגי נראה לי הכי נכון להביא את החלום לטיפול ושם להתייחס אליו. זו צורת ההתייחסות המעמיקה והנכונה ביותר. מכל מקום בהיעדר שיניים טוחנות יקשה עלייך ללעוס את המזון והוא עלול להיתקע, בלתי לעוס, אולי בגרון. מצב זה עשוי להביא להזנה בלתי תקינה. השיניים מבטיחות לנו עיבוד נכון של ההזנה. האם את מרגישה שההזנה הרגשית בחייך אינה מספקת? האם את מרגישה שעיבוד החוויות שאת עושה אינו נכון ואינו ראוי? שאת מפספסת משהו בעיבוד החוויות? אובדן שיניים טוחנות מפריע גם להגייה של אותיות מסויימות כלומר פוגע בכושר הביטוי. האם את חשה שאת אינך מבטאת את עצמך כהלכה? בחלום לא מובעת חרדה אלא יחס טכני לפתרון המצב. כן יש לציין שנפילת שיניים מעידה על חוויה של התפרקות והתפוררות שכן אנשים מבוגרים או זקנים נוטים לאבד את שיניהם. האם את חשה כללית קושי בהתמודדות בתפקוד היומי? ככלל החלום מעיד על קושי בהתמודדות מסוג זה או אחר והוא קורא לך לבדוק באילו תחומים ובאילו מצבים מתקיים הקושי . כל טוב וחלומות נעימים, אילנה.

מנהל פורום פירוש חלומות