חלום על מות אימי

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

27/10/2010 | 10:03 | מאת: יערה

אני בת 28 חיה לבד, התחלתי תואר שני ואני עוסקת במקצוע טיפולי. חזרתי לאחרונה לחבר שנפרדתי ממנו לפני חודשיים, וכעת עדיין לא הגענו ליציבות זוגית אבל אנחנו מעוניינים שהקשר יצליח. אני לא בטוחה לגמרי שאנחנו מתאימים. ההורים שלי גרושים, התגרשו לפני כ-4 שנים. כעת יחסי עם אימי טובים אבל היו קשים בעבר משום שאימי לא ראתה שאנחנו נפרדות והיתה ביקורתית אליי. חלמתי הלילה חלום שהתחיל ואז השתנה תוך כדי. בתחילת החלום הייתי במצב שכאילו אף פעם לא ראיתי את אמא שלי, משנולדתי. ועכשיו ניתנה לי הזדמנות להפגש איתה. ואז נודע לי שהיא מתה. כששמעתי את זה הרגשתי מאוד מאוד רע והייתי מאוד מדוכדכת. החלום ברגע זה קצת השתנה והפך לזה שאמא שלי מתה (בלי הסיפור שזו אמא שלא פגשתי) ואז התחלתי לצרוח בלי הפסקה ולבכות והרגשתי כאב עמוק של אובדן שכרגע אני לא יכולה לשחזר. ממש צרחתי בלי הפסקה והרגשתי חוסר אונים של ילדה קטנה. ראיתי גם את אח שלי מרחוק שגם לו כואב מאוד אבל לא יכולתי להגיב אליו מרוב שלא הפסקתי לצרוח ולבכות. אשמח לפירוש

יערה היקרה התוכן הגלוי של החלום, עוסק בכאב העז והעמוק על מותה של האם ועל אובדנה. למרות שבמציאות הקשר עם האם הוא טוב יחסית לעבר, נראה שעדיין קיימים משקעים של תחושת אובדן, קשר בסיסי חם ומלא אמון בינך לבין אמך. השאלה היא מדוע חלום זה מופיע עתה כשחידשת קשר עם חבר לשעבר. האם את חוששת מאובדן ונתק בקשר הנוכחי עם החבר? האם הכאב על מות האם בחלום, מייצג בעצם העצמה רגשית של החששות בקשר הזוגי החדש ישן? האם החלום קורא לך להמשיך ולשפר את היחסים עם אמך על מנת שהקשר הזוגי הנוכחי יצליח יותר? חלומות נעימים כל טוב ובהצלחה אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות