שלום...

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

19/10/2010 | 01:26 | מאת: חולמת

הייתי כאן כשהפורום ממש נפתח...בת 27, בזוגיות, מתעסקת בטיפול כרגעע בהמון נושאים כואבים כמו מות אמי כשהייתי בת 14 וכל מה שקרה אח"כ...בעקבות זה אני בדיכאון כשנה וחצי. כמעט כל לילה יש חלומות רעים...עכשיו חלמתי שחוטפים אותי ואת חברה שלי, שבחלום היא לא דמות מוכרת לי. היא מנסה לברוח ואני מנסה להגיד לחוטף שהוא בחור מושך ושהייתי רוצה לשכב איתו בתנאים אחרים של הסכמה וכו' כדי לנסות למנוע ממנו לאנוס אותי. אנחנו נמצאות אצלו בשבי, כל הזמם הוא משגיח עלינו. יש אפילו נזירה זקנה שהוא חטף ממזמן שהיא כבר נאמנה לו. באחת הסיטואציות אני מבקשת ללכת לשירותים כי אני במחזור והוא אוסר עלי ועלי לנגב את הדימום במקלחת. לאט לאט התנאים שלנו משתפרים, הוא מחליט לחטוף עוד ילד, שכנראה פוצע את עצמו (אני הייתי עושה זאת במציאות), אני מנסה לשמור על הילד מפניו... אני לא זוכרת את ההמשך, התחושה העיקרית בחלום היא של נסיון לעבוד על החוטף שטוב לנו ואנחנו מתרגלות כשבעצם כל הזמן עובר לנו בראש הרצון ותכנונים לברוח... באחת הסצינות אני יורדת באוטובוס, מגלה שירדתי מוקדם מדי ומנסה לעלות שוב- בקפיצה, תוך כדי נסיעה אני מצליחה... התחושה הכללית היא של חרדה, בהילות, שצריך להיזהר... אולי זה קשור למצב הנפשי שלי שכל כך מעוער? אולי החוטף הוא אני, או החלק הדיכאוני שעולה, שאני מנסה להשתחרר ממנו? מה את חושבת? חולמת...

פונה יקרה ראשית חשוב מאד להביא חלום זה לחדר הטיפולים ולעבוד עליו עם הפסיכולוג המטפל. אין ספק שהמוטיב המרכזי בחלום הוא היותך קורבן מסוג זה או אחר יחד עם קורבנות אחרים אלא שנוסף לכך, יש בך משיכה לצד האלים הפוגע בך. כלומר - החלום מציין מצד אחד את סבלך כקורבן וכנפגעת, ומצד שני יש בו היבטים מיניים המנציחים את הקורבנות וגורמים לסוג של יחסים סאדו מזוכיסטיים עם הגבר המתעלל. בחלום יש היבטים גם של קורבנות וגם של מיניות. מאחר ושני אלה הם נושאים מאד גדולים ומורכבים, מומלץ מאד לבדוק את כל ההיבטים יחד עם המטפל ולבדוק כיצד השאלה הסאדו מאזוכיסטית והקורבנית משתלטת ומשפיעה על חייך ביומיום. חלומות נעימים כל טוב ובהצלחה שירלי

מנהל פורום פירוש חלומות