תינוקת בת 6שבועות -חייבת עצה בדחיפות

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

08/06/2013 | 11:39 | מאת: רוני

שלום, שמי רוני אמא לילד בן שנתיים ותינוקת כבת 6 שבועות. מהיום הראשון הבחנו שהטמפרמנט של התינוקת שונה לגמרי מהגדול שלנו שהיה מה שמכונה תינוק מלאך מיומו הראשון. היא בכתה לא מעט, רצתה הרבה על הידיים והלילות היו קשים. היא קמה אומנם רק פעמיים בלילה, בסביבות 0100 ו 0500 אבל הבעיה שהיה קשה להחזיר אותה לישון, שנראה שהייתה כבר מעולפת' בשנייה שהיינו מניחים אותה בעריסה היא הייתה מתחילה לבכות תוך 5 שניות. אנו משתמשים הרבה בנדנדה החשמלית של פישר פרייס שהרגיע אותה אך במהרה היא התחילה להעביר את הלילות גם בנדנדה כי נכנענו לעייפות ורק על זה הצליחה לישון כמה שעות ברציפות. היא לא אוהבת טרמפולינה, עגלה או עריסה בזמן עירות. מהר מאוד היא מאבדת אתהסבלנות ומתחילה לבכות. ובכלל שהיא ישנה היא רגועה על הנדנדה בעיקר. עד לפני שבועיים הנקתי אותה אבל עברתי לפורמולה מכיוון שלא הצלחתי לייצר שגרה עם ההנקה, היא בוכה המון והייתי חייבת להוריד את נושא הרעב מהרשימה בשביל להבין מה מפריע לה. בנוסף יש לי עוד ילד שאני צריכה זמן גם בשבילו. כאשר הנקתי היא סבלה מעצירות וכל היום התאמצה להתפנות. בממוצע פעם ביום היא הייתה עושה קקי. אחרי שעברתי למטרנה אקסטרה קייר היא יחסית היתה רגועה יותר בהתחלה. היא אוכלת בין 100-120 כל 3.5-4 שעות. היא פולטת ברמה סבירה אחרי כל ארוחה. בשלושה ימים האחרונים היא בוכה במשך כל היום ומתכווצת מכאבי בטן, גם הרגעה על הידיים לא עוזרת ברוב המקרים. נראה שמשהו מפריע לה. אני לא יודעת אם זה קוליק ברמה חמורה או ריפלוקס. אני אשמח לקבל חוות דעת. למה היא לא רגועה? האם ישנה בעיה? אני מודאגת. תודה

11/06/2013 | 23:13 | מאת:

הפורום אינו מיועד לבעיות דחופות במקרים דחופים יש לפנות לרופא לבדיקה ויעוץ

12/06/2013 | 00:33 | מאת: רוני

22/06/2013 | 11:37 | מאת: נעמה

מה שכתבת הוא כאילו העתק מדויייייייייק של מה שקורה אצלי כעת. ההבדל היחיד הוא שיש לי בת בגיל שנתיים וחצי ולא בן בן שנתיים. גם התינוקת שלי סובלת מאוד. התחלתי עם הנקה, אחרי 6 שבועות עברתי לנוטרילון (הבדל נוסף ביני לבינך...) ואחר עם כל ההתפתלויות והבכי, וגם חשש שמדובר ב ריפלוקס סמוי עברתי לאינפמיל ar ששיפר מאד את חווית הארוחות אך התחילו לה עכשיו עוד יותר בכי סביב ניסיונות ככל הנראה להוציא קקי, אפילו שהיא עושה פעם ביום. הקיק קשה ויכול להיות שזה התחלה של עצירויות. התחלתי אתמול לתת לה פרוביוטיקה כפי שכתוב על הקופסאה ונראה שיש מעט שיפור , אבל אני לא יודעת אם זה הפתרון. מצחיק שהרופא כאן כותב בתגובות שאפשר לתת רק מגיל חצי שנה פרוביוטיקה. הכתבה בעצמה כותבת שתופעת הקוליק המדוברת כאן, ומדגם התינוקות שעליו נעשה הניסוי הם עד גיל שלושה חודשים. בכל אופן לפעמים רופאים כבודם במקומם מונח אבל הם נעולים על איזו שהיא רוטינת עבודה ותשובות אוטומטיות ולא מבינים באמת את הבעיה כי לא הם שותפים ללילות חסרי השינה לבכי ולסבל ולכן גם התשובות הן בהתאם. אשמח לשמוע איך הולך לך ואם למדת משהו בינתיים. אולי נוכל להחכים יחד.

22/06/2013 | 13:19 | מאת: רוני

היי נעמה, אשמח לדבר איתך. הנייד שלי הוא 0549007879 תתקשרי שתוכלי.