בת חצי שנה - עצירות

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

11/06/2012 | 12:45 | מאת: שרון

שלום, בתי בת החצי שנה סובלת בשבועות האחרונים מעצירות אשר מתבטאת במיעוט יציאות (אחת ל 3-5 ימים) ובהתאמצות אשר לא מובילה ליציאה. רופא הילדים המליץ לעבור להפסיק את הברזל ולעבור מסימילאק למטרנה. את הברזל הפסקתי לפני שבועיים ובימים האחרונים אני מעבירה אותה בצורה הדרגתית למטרנה (כל יום מחליפה עוד בקבוק). בנוסף היא מקבלת 2 ארוחות מוצקים. היא אוכלת כמות מאוד קטנה של מוצקים. אני לא מוסיפה תפוח, בננה ואורז ומשתדלת לשלב מדי פעם שזיפים מיובשים בפירות ולתת לה מעט מיץ עגבניה פעמיים ביום. כמו כן היא שותה כמות קטנה של מים ביום - כ 20-30 CC. בימים האחרונים תדירות היציאות אמנם עלתה - אחת ליום-יומיים (שלשום אף 3 פעמים ביום) אבל היא כאובה, בוכה מאוד תוך כדי והיציאות מאוד קשות - גושים קטנים ויבשים. האם יש דרך שאני יכולה להקל עליה? תודה!

11/06/2012 | 22:53 | מאת:

כדאי להתיעץ עם הרופא על תוספת תרופה מרככת צואה כגון פג-לקס או אבילק בנוסף כדאי לדוק שאין לה פיסורה (שריטה) בפי הטבעת