שלשול ממושך

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

22/11/2011 | 14:54 | מאת: אילונה

שלום רב, רציתי להתעייץ לגבי בתי בת 3,מזה חודשיים יש לה שלשולים כאשר יש ימים שהיא משלשת יותר ויש ימים שפחות, בין 3-7 יציאות . בדרך כלל זה צמוד לארוחות או נשנוש. יש לציין שהיא מתנהגת כרגיל ורק לפני כמה ימים התיאבון שלה ירד. ביצעתי בדיקת צואה לתרבית ופרזיטים וביצי תולעים הכל היה תקין. ישנם אולי בדיקות שיכולתה להמליץ אליהן? יש לציין גם שזה התחיל כחודש לאחר כניסה לגן. מראש תודה!

22/11/2011 | 21:13 | מאת:

כדאי לבקש בדיקה לגיארדיה giardia ו cryptosporydium שמות מפוצצים למזהמים לא מסוכנים , גם כן בבדיקת צואה כמו כן לנסות להמנע מחלב ומוצרי חלב לשבוע

25/11/2011 | 11:28 | מאת: אילונה

שלום ד"ר שטיין, קודם כל תודה על התשובה המהירה. רציתי עוד פעם להתעייץ איתך הייתי עם הילדה אצל גסטרואנטרולוג שכפי שזה נראה לה זה נגרם כתוצאה מוירוס של שלשולים שהיה לה עוד בספטמבר ושהוירוס גרם למחיקה של שכבה כלשהי בקיבה ועכשיו היא לא מקבלת גלוטן וחלב,אך לכל מקרה נתנה בדיקות דם. היום בבוקר קיבלתי תשובות ורציתי לשאול מה אתה חושב על זה: גלוקוז היה 41, קלציום 10.3, אלבומין 5, פוספטאזה בסיסית 1917, כמות המוגלובין ממוצעת בכדורית דם אדומה 25.1, טסיות 499,לימפוציטים אחד- 60.3 והשני 7.17 זה התותאות החריגות. אולי תוכל להמליץ על טיפול כלשהו? מה שמדאיג אותי גם הסוכר הנמוך.(הבדיקות בוצעו בצום) רופא הילדים אמר שאין ממה לדאוג ועוד שבוע וחצי נחזור על בדיקת דם. אשמח לקבל את תגובתך. תודה.