יציאות רכות ושלשול מתמשך אצל פעוט

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

23/01/2011 | 21:02 | מאת: מיכל

ד"ר שלום רב, בני בן שנה ושמונה חודשים,ילד בריא ונבון. נכנס לראשונה לגן לפני חודשיים (עד אז היה איתי בבית). הבעיה היא שמהרגע שנכנס לגן יש שינוי ביציאות שלו. זה התחיל לאחר ששהה שבועיים ראשונים בגן, בתקופה של שלושה שבועות רצופים של יציאות רכות מאוד עד שלשול כפעמיים שלוש ביום בצבע חרדלי ירוק. לאחר תקופה זו -חלפו התופעות -והיציאות חזרו להיות תקינות לחלוטין (במרקם ובצבע) לפרק זמן של שבוע בלבד. לאחר מכן התחיל גל של ממש שלשולים של 7-10 פעמים ביום ,ולכן הנחתי כי מדובר בוירוס. לאחר שבוע של אותו "וירוס" הילד חזר לגן והיציאות שבו להיות תקינות לחלוטין, ושוב לאחר 4 ימים בגן, חזרו ה"שלשולים".. כרגע הילד איתי בבית כבר שבוע. ביומיים הראשונים אכן היציאות היו רכות/מימיות בתדירות מאוד גבוהה (7 ביום) ולאחר מכן התדירות ירדה והגיעה אף ליום בו היתה יציאה אחת בלבד במרקם" סביר". יום אח"כ (בעודו בבית!!) חזרו השלשולים עם תדירות של 4 ביום. היום לדוגמא היו 3 יציאות מאוד מאוד רכות (במרקם דייסתי). אני כבר מיואשת.... אני כבר לא יודעת להבדיל מתי יש לו וירוס ומתי לא. הוא בכלל לא מגיע לגן (בהתחלה הגננת היתה מתקשרת שאגיע לקחת כי הוא משלשל..ולכן ברגע שהיציאות משתנות -אני לא שולחת אותו לגן, ולכן רוב הזמן הוא איתי בבית...). מה עושים? עד הרגע שנכנס לגן לא היו לנו תופעות כאלו כלל וכלל... אציין כי בנוסף לתזונה הרגילה ,הוא ניזון גם מ 3 פעמים ביום ממטרנה חלבית רגילה (כפי שאכל ורגיל מיום הוולדו). עוד אציין כי הילד מקבל כבר תקופה ארוכה תוסף של פרוביוטיקה באבקה. אשמח להתייחסות בנושא. מיכל

23/01/2011 | 21:51 | מאת:

צריך לבדוק מה הוא אוכל בגן כמו כן לבצע בדיקות צואה (תרבית , גיארדיה , קריפטוספורידיום)