Staphylococcus aureus בצואה לתינוק בן 4 חודשים

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

26/11/2013 | 23:52 | מאת: אלונה

שלום רב, לתינוק יש צואה מימית עם ריר תקופה ממושכת (בערך חודשיים). לפי בדיקת צואה: Bifidobacterium 10^5 Lactobacillus 10^5 Enterococcus <10^5 Staphylococcus aureus 10^6 אני נמצאת ברוסיה ופה יש שתי גישות לטיפול: 1. בקטריופאג'ואחרי זה פרוביוטיקה 2. רק פרוביוטיקה כרגע אנחנו לוקחים פרוביוטיקה Bifilisum siccum (Vigel) פעמיים ביום 5 מנות בכל פעם (10 מ"ל) תינוק פחות או יותר רגוע..אך לפעמים מתחיל לבכות בפיתאומיות ומפסיק אחרי איזה זמן לא ממושך. יש קצת על הפנים יבשות וכמה נקודות וורודות.. לפעמים גם לחיים וורודות. אך משום מה רק בערב. לידה: 3150ג עליה במשקל ב: חודש ראשון: 850ג חודש שני: 1000ג חודש שלישי 1000ג חודש רביעי: 550ג מה הטיפול שנותנים בארץ במקרה כזה? תודה רבה, אלונה

28/11/2013 | 23:16 | מאת:

הצואה של תינוקות קטנים הינה מימית/ריריתעם גרגרים כמו סומסום או קוטג' החידקים הרשומים הינם חלק מהחידקים שבצואה , הסטאפילוקוק כנראה מהעור אין צורך בטיפול

03/12/2013 | 01:34 | מאת: אלונה

תודה על התשובה. האם יש ערך של ה-Staphylococcus aureus שנחשב מסוכן? מה אני צריכה לבדוק ולעשות כדי לא להגיע למצב של זיהום. הבדיקה הראשונה עשינו כתוצאה בצהבת ממושכת בגיל 2.5 שבועות. כמו כן לצערי היתי על אנטיביוטיקה 4 ימים החל מ-יום ה-10 אחרי הלידה. חוץ מהחיידק הזה היו עוד 3 שהילד קיבל טיפול בפאג ופרוביוטיקה. מתי כדאי במקרה שלנו להתחיל אוכל משלים וממה בדיוק להתחיל? תודה רבה, אלונה