בטן נפוחה כל הזמן אצל תינוקת בת שנה

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

31/10/2013 | 08:46 | מאת: שירה

שלום, ביתי בת שנה 3 שבועות. מאז ומתמיד יש לה בטן נפוחה מאוד. זה ניכר מאוד ויזואלית וגם בשכיבה. היציאות שלה תקינות, הבטן רכה. בעקבות עצת רופאת הילדים, הפחתנו משמעותית מוצרי חלב ועברנו לתחליף חלב דל לקטוז. עדיין הבטן נראית כל הזמן כאילו יש לה כדור בפנים. התייעצתי עם 3 תזונאיות לגבי התפריט שלה והיא אוכלת בסדר גמור ולא הרבה. 6:00 - דייסה המורכבת מחצי כוס חלב/ משקה שקדים וחצי כוס מים עם 2 כפות קווקר וחצי כפית דבש 10:00 - תפוח ירוק וחצי בננה/אפרסק/אגס עם כפית טחינה 12:30 - מרק ירקות עם בשר/עוף/הודו - כ220 גרם הכל יחד. 16:00 - יוגורט ביו / חצי פרוסת לחם עם שקדיה או טחינה או פרי 18:30 - ביצה, עגבניה, אבוקדו, לפעמים קצת טונה, לפעמים לביבות ירק, לפעמים לביבות מרסק תפוחים אורגני. 19:30 - בקבוק 180 מ"ל עם פרוביוטיקה. אנחנו מודאגים וחוששים שאולי מישהו לא עולה על משהו. בנוסף, לפעמים יש לה ריח רע מהפה (עוד אין לה שיניים בכלל וגם אין סימנים לשיניים). מאד מאד אשמח לקבל ממך תשובה. תודה מראש

01/11/2013 | 22:27 | מאת:

אני מניח שהיא משגשגת היטב ומרגישה טוב ושהבדיקה הגופנית תקינה. בתינוקות קטנים הבטן נראית תפוחה בגלל ששרירי הבטן חלשים והתופעה חולפת סביב גיל 3 שנים. אם אתם מוטרדים אפשר לבקש הפניה ל US בטן - ללא קרינה ללא הרדמה וללא כאב