???

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

22/06/2010 | 16:37 | מאת: מאי

שלום,אני בת 16 ועכשיו יש לחץ נוראי בבית ספר [בגרויות] עד עכשיו הייתי לומדת ימים ולילות לקראת כל מבחן שהיה לי והייתי חייבת להוציא מעל 95 ולא פחות מזה! אם זה היה פחות מזה אז הייתי נכנסת לבאסה רצינית ולאכזבה כלפי עצמי.. עכשיו קורה לי ההפך-מרוב שאני רוצה להצליח משהו עוצר בעדי מללמוד משהו חוסם אותי.. אין בי כוחות להמשיך וללמוד,אין לי אנרגיות .. אני תמיד הייתי פרפקציוניסטית,למדתי תאטרון ומשחק וזה עולם תחרותי ותמיד השגתי כל מה שרציתי.. אני נורא בלחץ מהתקופה הזאתי-מהלימודים.. איך אפשר להתמודד עם זה? אשמח לתשובה,תודה רבה

22/06/2010 | 17:40 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מאי, אחת הסכנות בפרפקציוניזם היא באמת תפיסה של "או הכול או לא כלום". כלומר, במקרה שלך, אם לא תשיג 95 לא כדאי ללמוד בכלל לבחינה. פרט לפרפקציוניזם, את נמצאת בגיל ההתבגרות שבו התפיסה של "או הכול או לא כלום" מאוד נפוצה גם אצל פרפרציוניסטים וגם אצל כאלה שאינם פרפקציוניסטים. מנקודת המבט של הדיון בפרפקציוניזם, המלצתי לך היא לנסות למצוא סיפוק כלשהו בתהליך הלמידה עצמו וכמו כן "לסלוח" לעצמך על חוסר המושלמות. קל מאוד לכתוב עיצה כזו בפורום וקשה מאוד ליישמה. לכן, הואיל והפורום אינו אמור לשמש תחליף לייעוץ פנים אל פנים, במידה שאינך מצליחה ליישם את העיצה בכוחות עצמך, אני ממליץ לך מאוד לפנות לאיש מקצוע מתחום בריאות הנפש ואפילו לפנות לרופא המשפחה שירשום לך תרופה מסוימת להרגעה בתקופה מלחיצה זו. אני נתקל בסטודנטים רבים, חלקם מטופלים וחלקם לא בטיפול, מצטיינים ששיפרו את תוצאות בחינות הבגרות שלהם בשלב מאוחר יותר בחייהם, אחרי הצבא, חלקם סטודנטים לרפואה וחלקם כבר רופאים היום, כך שזה לא רק לא "או הכול או לא כלום" אלא גם לא "או עכשיו או לעולם לא". נסי כמיטב יכולתך אך לא על חשבון בריאותך הנפשית שאותה הרבה יותר קשה לתקן מאשר לשפר ציונים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות