הפרעה כפיתית ?

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

24/09/2016 | 14:57 | מאת: הבית מהגהינום

אנו זוג בני יותר מ70. יש לידנו בבניין המגורים זוג צעיר שמתרחשת אצלם תופעה מוזרה. האישה מבצעת כל מיני סוגי פעילות חוזרות שמפריעות לכולם. למשל בהפעלת מכשיר באמבטיה. שזה בשעות הבוקר דפיקות עם המכשיר על הכיור במשך כמה דקות, מונוטונית. דפיקות על דלת באמצע הלילה. מחיאות כפיים בהתקף. השכנים שאלו את הבעל בעדינות. הוא אמר שלא שם לב לכזה דבר ושהוא ישן חזק. נוספו גם טריקות דלתות במרווחי זמן קבועים בהתחלה חשבו כולם שזה בכלל חלון לא סגור. מסתבר שהיא מבצעת טריקות. משתמשת גם בכל מיני מכשירים שעושים פעולות מרעישות באופן חוזר. מזו התופעה הזו? יש דרך לפתרון באן שלא יפגע אישית?

שלום רב, מתיאורייך לא ניתן לדעת האם מדובר בהפרעה כפייתית. לדעתי, אין צורך להיכנס לעובי הקורה מבחינה פסיכולוגית כדי לבקש בצורה ישירה, מנומסת ותקיפה שקט והתחשבות משכנים, בלי להיכנס למניעי הרעש. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות