הפרעה כפיתית מעורבת עם חרדה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

10/09/2016 | 09:39 | מאת: האב המודאג

שלום אנחנו נשואים 4 שנים, נולד לנו ילד לפני כמעט שנתיים. חצי שנה לאחר שהילד נולד והכל היה נהדר הוא סבל מבעיות נשימה. אשתי נכנסה לאובססיה קשה. היא שמה שעון ל2 בלילה ול5 לפנות בבוקר כל לילה. היא מתעוררת ומעירה את התינוק כדי לראות אם הוא נושם. כל במשפחה שלה ממש תומכת בזה. לדעתי זה בעיה לא פשוטה. היא קצרת סבלנות. לפני שנולד הילד היא היתה שולטת בכל דבר. כל פעם שהיינו נפגשים עם חברים בבית זה היה נהיה התפרצות של ביקורת צעקות וקללות. ואז שהייתי משיב לה שעות עד יום של בכי היסטרי. שאלתי האם יש כאן בעיה שהיא מעירה את הילד באמצע הלילה ביוזמתה. ברב הפעמים הוא מתחיל לבכות ולא נרדם. זה נראה לי שהדרמה עברה על הילד ובעיות שלו. מצלצלת להורים שלה בהיסטריה. אין לי יכולת להגיד מילה. מצאתי את עצמי נסחב אחרי העמדה וההתנהגות שלה. כי אין לי כח לשמוע יותר מ ההסברים שלה. קראתי שיש חרדה בילד ראשון. אבל זה לא חריג מאוד? לא ניתן להעיר לה בכלל . אני מבין שיש לה הפרעה חרדה ואובססיה . זה נכון?

שלום לאב המודאג, מתיאוריך בהחלט מצטיירת הפרעת חרדה קשה של אשתך, שיש לה השלכה הן על הזוגיות והן על בריאותו הנפשית של ילדכם. הסכנה גדולה עוד יותר נוכח חוסר המודעות של אשתך לבעייתה, דבר המקשה ולמעשה הופך בלתי אפשרי הפניה לטיפול. הואיל וקיים כאן נזק למשפחה כולה, ובעיקר לילד, המלצתי לך לתקוף את הנושא מנקודת מבט זוגית-משפחתית, תחילה להציע לאשתך לפנות יחד ואם היא תסרב (מה שמאוד יכול להיות), להודיע לה שמתוך אחריות למשפחה אתה פונה בעצמך ולעשות זאת. צעד כזה עשוי בהחלט לסלול את הדרך להצטרפות אשתך לטיפול, במיוחד עם תצרף לכך מסר "אסרטיבי" ש"כך זה לא יכול להימשך". גם אם תלך לבדך לטיפול הזוגי-משפחתי, תקבל הדרכה כיצד להתנהג. ידוע ששינוי בחוליה אחת בשרשרת, גם אם היא לא החוליה הזקוקה לשינוי, עשוי להתחיל שינוי במערכת כולה. תוכל לחפש מטפלים משפחתיים מוסמכים באמצעות מנוע החיפוש של האגודה הישראלית לטיפול במשפחה: http://www.mishpaha.org.il/ ואם אתם גרים במרכז לעמותת "אלומה": http://www.alumatlv.com/ ששמעתי עליה טובות ממספר מטופלים מאוד ביקורתיים שלי. הואיל ומדובר בארגון ללא כוונת רווח, אני מרגיש חופשי להמליץ עליו, גם התעריפים נוחים מאוד, מתחת למקובל בשוק והרמה המקצועית גבוהה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות