חרדה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

30/04/2015 | 14:16 | מאת: חיים

שלום פרופסר. אך לעזאזל מטפלים בחרדה כרונית ולחץ?? כבר שום כדור לא עוזר לא ציפרלקס, לא אפקסור לא כלום , נמאס לי לא מוציא שום מטפל שיכול להוציא אותי מזה .

שלום חיים, אני מבין את התסכול שלך, אך כדי לענות לך עליי לדעת האם אכן ניסית רק ציפרלקס ואפקסור והאם נעשו ניסיונות לטפל בך גם פסיכולוגית (ע"י שיחות) בנוסף לטיפול התרופתי. לטיפול הנפשי שתי רגליים, אחת תרופתית ואחת שיחתית. בדרך כלל, השילוב בין שתי הדרכים מגדיל את סיכויי ההצלחה ובמקרים רבים הטיפול התרופתי מאפשר לטיפול הפסיכולוגי להיקלט אצל המטופל ולתת תוצאות (במקרים כאלה, אפשר בהמשך להפחית את המינון). צריך לבחון היטב את השפעותיהן של התרופות שנטלת, לבחון את המינונים (לפעמים קיימת נטייה לעבור מתרופה לתרופה במינון לא מספיק, כלומר, לא נותנים הזדמנות הוגנת לתרופה להצליח). ציפרלקס פועלת בצורה קצת שונה מאפקסור. מדובר בתרופות משתי קבוצות שונות, אך שתיהן בטוחות ויעילות בטווח רחב מאוד של טיפול. לעיתים קרובת, טיפול פסיכולוגי מאפשר גם להתמיד בנטילת הטיפול התרופתי, בעיקר כאשר הפסיכולוג והפסיכיאטר עובדים בשיתוף פעולה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות