שאלה קטנה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

29/08/2014 | 12:16 | מאת: אדם פשוט

שלום פרופ' גידי, שאלה קטנה: 1. מהו "אופטימי"? מהם המאפיינים הכוללים "אדם אופטימי"? ( גם חושב חיובי). אשמח לדוגמאות הכוללות אופטימי. תודה

שלום לך, לאופטימיות יש כמה היבטים. שני היבטים חשובים הם היכולת לראות את החלק החיובי בדברים וציפייה שדברים יתנהלו בצורה טובה בעתיד. יש בפסיכולוגיה זרם שלם שנקרא "פסיכולוגיה חיובית", שמושכת את תשומת הלב שלנו לצדדים החיוביים במצבים שהם שליליים לכאורה, או נתפסים כשליליים: http://www.giditherapy.co.il/?p=662 כמו שתבין מהמאמר הנ"ל, הניסיון אינו על חשיבה חיובית במובן של ייפוי הדברים אלא של שימוש בצדדים החזקים שלנו במקום לנסות לתקן את הצדדים החלשים. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות