מעורבות יתר

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

12/08/2014 | 02:28 | מאת: מידד

מה ניתן לעשות כאשר יש מעורבות יתר עם אנשים במסגרת העבודה. מעבר להפחתת היחסים לענייני עבודה שזה מאוד עוזר המנהלים הבכירים מהווים בכל חברה בדרך כלל סוג של מושכי תשומת לב. זה הגיע למצב בו מעבר למסגרת הרגילה בעבודה הם מהווים סוג של הפרעה ממש בהוויה הפנימית מעבר לנורמה. כמובן שזה יושב על התבוננות שלי בהם ובאופן מסוים עם כל מקדמי ההנחה שניתן הם בתיפקודם ואישיותם הפכו משהו שבתחושה יש סוג של אי נוחות מהסך הכל התנהגות ואופי. האם במצב כזה זה בעצם קושי שנוכחותם מהווה בעיה עבורי אומרת שבעת הזו עלי לפעול להתנתקות מהם אפילו במחיר עזיבה או שיש עניין לשאת זאת כחלק בקבלת האחר? ניסיתי לעבד את הקושי עם הבעיה שנוצרה אצלי וראיתי שאפילו מספר ימים של חופש וחוויות אחרות יוצרות שינוי מיידי וטבעי בהרגשתי. יש משהו בעצם המגע האינטנסיבי שממש מגביר זאת. לכן שאלתי על עזיבה.

שלום מידד, נכון שיש אפיונים אישיותיים משותפים למי שבוחר להיות מנהל, אך גם בתוך קבוצה זו ישנם הבדלים בין-אישיים ולא כל מנהלים דומים או זהים. עם זאת, לא נראה לי מציאותי לבסס החלטה כה חשובה כמו החלפת מקום עבודה רק על האפשרות התאורטית שאולי במקום העבודה החדש יהיו לך מנהלים שידרשו פחות תשומת לב, שכן אישיותם של המנהלים במקום החדש היא בגדר נעלם. אתה כן יכול לנסות למצוא איזה שהוא שביל זהב בין הצורך של המנהלים בתשומת לב ובין שמירה על הגבולות שלך. מה שמאוד חשוב בתהליך בדיקה עצמית שכזה הוא זיהוי הצורך שלך במתן תשומת לב. דהיינו, האם יש לך צורך משלים לתת תשומת לב? מה יקרה אם תיתן פחות? האם החששות שלך מציאותיים? בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות