מרכיב לא מוכר 'לישון עם האויב'

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

26/07/2014 | 08:21 | מאת: אלדד

במצבי כיום כעובד נקלעתי למצב שלא הכרתי. יש בעיות בדבר תנאי העסקתי בהם הדרג הניהולי בחלקו מנסה להתנער מחלק מהתחיבויותיה אלי. על כן נאלצתי לקבל עזרה מגוף מקצועי חיצוני שיועץ לעובדים. הבעיה שהייעוץ המשפטי מקצועי מבקש ממני לנהוג בדרך שסביר שהיא בעלת נכונות משפטית אבל אינה נקלטת אצלי כדרך התואמת את צורת התנהגותי ביוםיום. זה מלחיץ ולמרות שאני מבין שזה מגן עלי באופן מסוים, במצב הזה זה יוצר מצבים בלתי רגילים שדורשים ממני לנהוג בדרך שמחייבת אותי לזכור שמנהלי למעשה פועלים באופן שמטרתה להשיג את יעדם ביטול התחיבויות כלפי כעובד. ללא ספק הראו לי שצעדהם מובנים על ידי יועץ האגוד המקצועי, ובכל זאת הם מסתירים זאת בהתנהגות רגילה כביכול. לי יש קושי להיות במחיצתם כאשר זה ברור לי. ומצד שני אני מבין שאם לא התנהג בדרך שהוצעה לי אהיה בבעיה. כמובן שהם מסווים זאת וכביכול כל שאלותיהם והתקלותיהם תמימות אבל לא כך הדבר. התסריט שהראו לי שקורה ברוב המקרים מתרחש אחד לאחד. דבר נוסף פעם אחת שניסיתי לרמוז בשיחה מעט יותר פתוחה על כך הוכחש הדבר מה שסגר את האפשרות של פתיחה כנה של הבעיה. הסבירו לי שזה סוג של פיגוע מתמשך כדרך לגרום לעובד או לוותר או לצאת בלי כלום! הם רוצים להצליח בכל מחיר. הקשיחם שלי הם בהתנהגות שדורשת הסתרה וגם חשיבה בדרך שמצריכה הגנתיות בכל פעולה ושיחה ומכתב. השיתוק מאפיין את המצב.

שלום אלדד, קל מאוד לתת עצות והרבה יותר קשה, ולפעמים בלתי אפשרי, ליישמן: http://www.giditherapy.co.il/?p=240 אני מניח שפנית לעו"ד שמתמחה בדיני עבודה והוא אמר לך מה נכון ומה לא נכון מבחינה משפטית גרידא. אלא שהעולם אינו מתנהל בצורה חוקית/משפטית ובמציאות פועלים כוחות נוספים, גם כוחות חיצוניים, כמו המציאות הארגונית בה אתה מתנהל, וגם כוחות פנימיים כמו מעצורים ומגבלות שלך שאינם מאפשרים לך ליישם את הייעוץ באופן מלא. אולי אם היית כותב מה העצה שקיבלתי ומה מקשה עליך ליישמה, הייתי יכול לעזור יותר, אבל גם אני מקבל עצות שונות שאינני יכול לעמוד בהן ואז אני מוותר לעצמי או מאמץ רק חלק מהעצה, או מנסה לפעול על פי רוח הדברים. לעורכי דין יש נטייה לתת עצות בתחום העבודה עפ"י מה שהיה קורה, אילו העניין היה מגיע לבית דין לעבודה, אבל רוב האנשים אינם מעוניינים להגיע לבתי דין לעבודה, לפחות לא כל עוד הם עובדים במקום עבודה מסוים (תביעת פיצויים אחרי עזיבת מקום עבודה היא עניין אחר ושכיח מאוד בבתי דין לעבודה). המלצתי לך היא למצוא את שביל הזהב בין העצה שניתנה לך ובין מה שאתה מסוגל לו ובמידת הצורך לפנות לייעוץ פסיכולוגי כדי ליישם קצת יותר מהעצה שקיבלת (אולי אפילו סדנא לאסרטיביות יכולה לעזור?) בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות