חיפה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

18/07/2014 | 17:48 | מאת: אדם

שלום ד"ר גידי , יש לי שאלה מאוד חשובה, ואשמח שתשיב לי עליי. אני יודע שאתה עונה דרך הפורום, אבל זה שתי שאלות חשובות ואני לא אשאל אותך דרך האימייל. זה מקרה חירום וחשוב ואשמח שתשיב לי דרך האימייל. המקרה: חבר שלי תירגל מדיטציה טרנסנדטאלית במשך 3 עד 4 חודשים. לפי מה שהוא סיפר לי , הוא נפגע יותר מאשר זה תרם לו. הוא מספר על כ - 20 השפעות שליליות מול כ - 10 חיוביות. התרומה היתה מבחינה קוגניטיבית - זיכרון, ריכוז , אינטלגנציה. הוא נפגע הרבה מבחינה נפשית, רגשית - חברתית , נפשית ופיזית. דוגמאות לפגיעה: כאבי בטן, כאבי ראש, ניתוק מן המציאות, הזיות, חרדה במקומות מסוימים, הבעות פנים מוזרות וקשר עין מוזר, שמיעת קולות מוזרים ועוד. בעקבות כך, הוא החליט להפסיק תירגול מ"ט. הוא נמצא כהיום ב - 25 ימים של גמילה. שאלות שלי : 1. האם המדיטציה הטרנסנדטאלית נחשבת לכת מסוכנת ולטכניקה היפנוטית מסוכנת? 2. מה דעתך על המדיטציה הטרנסנדטאלית? אם תרצי , אז תוסיף מידע נוסף. תודה רבה מראש

שלום אדם, מדיטציה טרנסדנטלית אינה היפנוזה. היפנוזה היא טכניקה, אשר רק מי שהוסמך לה (פסיכולוגים, רופאי שיניים, פסיכיאטרים) בנוסף להכשרתו המקצועית הבסיסית רשאי לעסוק בה. לעומת זאת, מדיטציה (גם טרסדנטאלית וגם אחרת) היא טכניקה שמתורגלת ע"י האדם עצמו. גם מי שמלמד את התרגול אינו חייב להיות בהכרח איש מקצוע מתחום בריאות הנפש. טכניקות ושיטות טיפול מהמזרח נכנסו יותר ויותר בשנים האחרונות לפרקטיקה של הטיפול הפסיכולוגי ה"ממוסד" (גם בגישה פסיכואנליטית וגם בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי), ובתוכן גם מדיטציה. בחלק מהמסגרות הלא-מקצועיות מתורגלת מדיטציה טרסדנטאלית כחלק מתפיסת עולם רחבה יותר, המבטיחה גדולות ונצורות, אך מאוד לא סביר שהנזקים שאתה מתאר שנגרמו לחברך הן תוצאה ישירה של אותה מדיטציה. לפי תיאוריך את הנזקים, סביר להניח שהפוטנציאל לפגיעות היה קיים והיה די בטריגר קטן כדי לגרום לו לפרוץ. ברגע שהתופעות הופיעו הן דורשות טיפול של איש מקצוע מוסמך. אם אכן מדובר בהזיות ושמיעת קולות, הכתובת המתאימה היא פסיכיאטר. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

20/07/2014 | 23:46 | מאת: אדם

שלום פרופ' גידי, ראשית , תודה לך על התשובה. שנית, מה דעתך על המדיטציה הטרנסנדטאלית? היא טכניקה טובה או רעה ולמה? אשמח לקרוא דעתך. תודה, אדם

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות