....

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

22/04/2014 | 23:20 | מאת: לאיודעת :-(

ערב טוב הי , אני שייכת לציבור הדתי לאומי בת 29 יוצאת כבר מספר שנים לדייטים והיו לי קשרים ארוכים שהגיעו כמעט לחתונה...תמיד אני זו שחותכת. לאחרונה הכרתי בחור בן 38 מורה בחור מוכשר אבל חסר ביטחון ולעיתים "מתפלסף" למשל האם הוא אהוב ונאהב וכול מיני דברים כאלו . יש בו הרבה צדדים שאני אוהבת ומעריכה ויש את נושא ההתפלספות -עצבויות למינהם שאלות על מהות החיים וכ"ו שאני פחות אוהבת בו -כי הם גם קיימות בי במידה זו או אחרת . מתוך עשר שנים של דייטים וקשרים אני מודעת שאין מושלם... עם כול אדם יהיה לי דבריםאצטרך להתפשר להכיל ולהשלים . לאחרונה חתכתי גם ממנו את הקשר מתוך פחדים שלי שאולי הוא לא הטיפוס הכי יציב וזה הלחיץ אותי , הוא מצידו רוצה לחזור ,ואומר שמה שנראה לי כחוסר יציבות הוא בעיקר ענינים שהוא מתמודד איתם והלך לטיפול והוא כן יציב ובכול זאת מורה כבר שש שנים וחי חיים יציבים . קשה לי לומר למה אבל יש בי צד שמאד רוצה לנסות שוב הוא בחור עדין מכיל ובסה"כ טוב . אבל יש שם משהו שמאד מפחיד אותי.. וקשה לי לדעת מה. הייתי בטיפול מספר שנים אגב גם הוא. אני גם יודעת שלא אקבל אדם מושלם ואולי הגיע בגילי הזמן להשלים עם המציאות הזאת ולנסות לקדם את הקשר עם הבחור הנוכחי . מצד שני יש לישכן אפגוש אדם שירטיט את ליבי שארגיש איתו שזה זה. עם זאת זה לא קרה בעשר שנים האחרונות אז למה שזה יקרה ? אשמח לשמוע את דעתך . אגב יש עוד מאפיינים שלא מוצאים חן בעיני בבחור -למשל הוא הולך לישון מוקדם ,לא הכי חברותי ,מאד ביתי , קצת שקוע בעצמו . מה אתה חושב?

שלום לך, אכן החיים מלאי פשרות או מה שפרויד קורא "עקרון המציאות", כלומר, אנחנו אמורים להגשים את רצונותינו במסגרת מגבלות המציאות. השאלה היא האם הפשרה אינה גדולה מדיי מכדי שתחזיק קשר ארוך טווח ומחייב כמו נישואין. אינני יודע אם במגזר הדתי לגיטימי לקיים יחסי מין לפני הנישואין. הכימיה במיטה היא אינדיקטור די מהימן (לפעמים יותר משפה משותפת בשיחות) לאיכות הקשר. אחת האפשרויות העולות בדעתי, בעקבות העובדה ששניכם הייתם בטיפול והלבטים שלך כבר עלו לדיון, הוא לפנות יחד לטיפול זוגי. טיפול כזה עוסק לפעמים בייעוץ טרום-נישואין. ההחלטה תהייה שלך, בסופו של דבר, אך ייתכן שתיתרמי ע"י ייעוץ כזה. אפשרות נוספת היא לחזור למטפלת שלך לשעבר לכמה שיחות, לעדכן אותך בקורות אותך מאז הטיפול ולבקש את עזרתה באופן נקודתי לגבי הדילמה שלך. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות