מחשבות עבודה סופש

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

15/12/2013 | 07:45 | מאת: אני

האם ואיך מתמודדים עם מחשבות מטרידות בעניני עבודה שמפריעות בסופש? עם הזמן גליתי שבעת פעילות זה נעלם אבל בשקט מנוחה זה מנקר? גרוע מכל שזה במידה מסוימת עודף אחריות. מצד שני אין ברירה כי הרעיונות הטובים עולים בשקט הזה! בתנאים שאני נמצא זה מניב תוצאות. כי ברגע שזה מטריד אני יוצא אחרי יסוריי מחשבות בדכ עם איזה פתרון! לכן הדילמה.

שלום לך, ההפרדה בין עבודה לפנאי היא הפרדה חברתית-תרבותית ולא פסיכולוגית. אם התפקיד שלך קשור בפיתוח רעיונות חדשים, לא ניתן להשבית את החלק היצירתי דווקא בזמן מנוחה ועדיף ליהנות ממנו. אין פירושו של דבר שצריך להוציאו מן הכוח לפועל מיד ולעבור ממצב של פנאי למצב של עבודה, במיוחד לא של עבודה טכנית "שחורה". אפשר לכתוב את הרעיונות בצד וליישמם בשעות העבודה או בכל דרך אחרת שאינה פוגעת באיכות הפנאי. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות