בנוסף

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

25/08/2013 | 23:09 | מאת: אביבית

ממש תודה רבה על עזרתך המקצועית. כן רציתי לשאול האם זה שהיא לקחת כסף (שאגב באמת הייתה צרכה!) נחשב לניצול או משהו בסגנון , למרות שאני הצעתי את זה.. האם לדעתך יש מקום לנתק לחלוטין את הקשר איתה? או להשאיר או בפן החברי? אני קצת מרגישה שרימו אותי..

שלום אביבית, בקשר טיפולי צרכייך הם אלה שצריכים לעמוד במרכז וכמטפלת שלך היה עליה לסרב להצעתך, גם אם ההצעה לא ניתנה תוך כדי טיפול. כמו שאת רואה, שקלת לחזור אליה לטיפול, כך שאין לדעת מתי מטופל מפסיק או יפסיק להיות מטופל. קל לי יותר להמליץ לך להחליף מטפלת מאשר להמליץ לך להפסיק להיות חברה של מטפלת לשעבר. לדעתי, גם המטפלת שלך יכולה למצוא אנשים אחרים שיעזרו לה כלכלית וגם את יכולה למצוא חברות אחרות. במישור המקצועי גרידא, אני רק יכול להמליץ לך לתרום את חלקך בשמירה על גבולות המסגרת הטיפולית, משום שהמרחק בין המטפל למטופל (כמו גם הקרבה ביניהם, כמובן) הוא אחד האמצעים המבטיחים את יעילות הטיפול. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות