הי שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

12/03/2013 | 14:46 | מאת: נעמי

שלום ד"ר גידי , כתבתי פה לפני שבוע פלוס. לגבי קשר עם מורה שלי לשעבר. ייעצת לי להגדיל את מלאי החברות וכ"ו. אז האמת שיש לי הרבה חברות. רציתי לשאול שאלה נוספת -היום ביקרתי בתיכון שלמדתי ופגשתי שוב את אותה מורה..דיברנו ואפילו הסעתי אותה לביתה. אני ממש אוהבת אותה ומרגישה איתה כמו אחות גדולה. קשה לי שהקשר מצומצם רק לחגים. אני כן מרגישה שהיא מאד מאד רוצה את הקשר הזה וכן רוצה להיות בסוג של קשר. גם ברכב עוד ישבנו ודיברנו. מצד שני היא כן משדרת לי לפעמים ריחוק מסוים. אני שוב מבולבלת , לפעמים ממש בא לי להציע לה בואי נפגש אחר הצהריים אבל אני חוששת שזה יתקבל אצלה בצורה לא נכונה. אולי זה נשמע לך שאני מדי "מתעסקת" עם זה אבל ביום יום שלי אני עסוקה וחברותית . פשוט יש לי איתה קשר מיוחד ומרגיש לי שזה הדדי. מצד שני אין לי מושג אולי זה באמת יהיה נכון לשמור על קשר רק בחגים ופעם בלפני פסח לבוא לומר לה שלום בתיכון וזהו. אשמח לשמוע את הצעתך.

שלום נעמי, אכן נשמע שהנושא מעסיק אותך מאוד מזה זמן רב מאוד (אם רק עוקבים אחר הודעותייך בפורום). המלצתי לך הייתה להתחיל ממגעים בלתי מחייבים כגון יצירת קשר בחגים כדי למשש את הדופק. ייתכן שבאחד המגעים הללו יהיה מקום להציע למורתך לשעבר מפגש חברתי מעבר לכך או לחכות שהיא תציע. אינני יודע מה את עושה במערכת החינוך, אך ייתכן שניתן להציע איזה שהוא שיתוף פעולה מקצועי שאין בו פלישה לעולמה הפרטי של אותה מורה. אני שמח לשמוע שיש לך עולם חברתי מגוון ובכל זאת קיים אולי מקום לבדוק את עומס הציפיות שיש לך מאותה מורה לאחר שנים כה רבות. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות