שאלה לד"ר גידי בבקשה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

02/03/2013 | 19:34 | מאת: נעמי

שלום ד"ר תודה רבה על הפורום. טוב הסיפור קצת ארוך ובזמנו התייעצתי איתך לפני חצי שנה -אך ישלי צורך להתייעץ שוב. ככה -אני בת 29 עובדת בחינוך דתייה וכ"ו רווקה. כשהייתי בתיכון הייתה לי מורה אהובה במיוחד (אזור גיל 15 היא הייתה בת 29) אזהיינו בקשר 3 שנים -הקשר היה טעון רגשית היא הייתה רווקה ואני עברתי איזשהו משבר שהיא ידעה עליו ,לבסוף הקשר הופסק ,ואז החיים המשיכו ,לפני שנה נפגשתי איתה בתיכון בו למדתי היא כבר התחתנה אמנם מאוחר מאד 39 .כמו שהתחלתי לומר נפגשתי איתה בפסח שעבר דיברנו מעט והיא אמרה תתקשרי אלי נדבר. ואכן התקשרתי פעמיים בפעם השנייה היא הייתה פחות נחמדה והרגשתי שאולי היא בכלל לא מעונינת בקשר הזה ולחדשו מחדש. אז התייעצתיושאלתי אותך ואמרת שאתה חושש שהיא אכן לא מעונינת בו -ואם ארצה אתקשר אליה רק לשיחות נימוס כמו חג שמח וכ"ו. אפילו את זה לא עשיתי ... באמת הרגיש לי שהיא כנראה לא מעונינת אז בשיחה השנייה אני הצעתי לה שנפגש אז אולי בגלל זה היא מאד התרחקה אין לי מושג מה שכן החלטתי לנתק את הקשר לגמרי. אולי מה שהיה מתאים לגיל 15 לא מתאים לגיל 29.. אבל לפני יומיים היא התקשרה אלי והייתי בשוק ממש-היא התקשרה לאחל לי מזל טוב לכבוד יום ההולדת ואמרה שאני יקרה לה. נותרתי ללא מילים. עדיין ישלי את התחושה שלא ברור מה היא רוצה? היא רוצה קשר איתי? או קשר מאד מינימליסטי או שום קשר. אשמח לשמוע את דעתך בנושא. מבחינתי אני הייתי רוצה קשר חברי , אפילו חשבתי לבקר אותה בתיכון לפני פסח. מה אתה חושב?

שלום נעמי, אני זוכר את פנייתך ואת עצתי. שיחת הטלפון שיזמה מורתך לשעבר מהווה, ללא ספק, סימן שהיא מעוניינת לשמור על קשר ברמה זו או אחרת, קשה לדעת באמת באיזו רמת קרבה. אולי היא כלל לא נתנה את דעתה על כך וייתכן שהעובדה שהתקשרה לרגל יום הולדתך תומכת בהמלצתי לדבוק בשלב זה באירועים מיוחדים כמו חגים, ימי הולדת וכד' כעילות ליצירת קשר. אכן פסח הוא החג הקרוב, והוא אף חג גדול עם חופשות, כך בהחלט מתאים ליצור קשר. ממד נוסף של הקשר הוא העובדה שאתן נמצאות כיום באותו תחום, חינוך, כך שמבחינה מסוימת אתן עמיתות לעבודה. חשוב שיהיה לך חוג חברים/ות, כך שלא תעמיסי על הקשר עם מורתך לשעבר ציפיות גבוהות שיגרמו לך אכזבה בסופו של דבר. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות