סודיות רפואית

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

08/02/2013 | 18:11 | מאת: דני

שלום, האם כאשר אני חותם אצל מעסיק על טופס ויתור על סודיות רפואית, הוא יכול לקבל מידע על תוכן השיחות האינטימיות בין מטפל למטופל? הגיונית אני מניח שזה לא יקרה, השאלה האם מבחינה משפטית וחוקית הוא יכול לדרוש זאת. תודה

שלום דני, השאלה היא על איזה נוסח אתה חותם אצל המעסיק ועד כמה הוא גורף.יש חוק הגנה על צנעת הפרט וחוק חיסיון על מידע רפואי, כאשר החיסיון חל על מוסר המידע ("המטפל") ולא על המעסיק. גם אני ולמיטב ידיעתי גם הקולגות שלי היו מבררים את העניין אתך גם אם אינך נמצא כעת בטיפולם. במקרה כזה, אני גם מחתים את המטופל על ויתור על סודיות רפואית בו כתוב כלפי מי הוא מוותר ולמי הוא מבקש שאעביר את המידע. אני אישית לא הייתי מסתפק בפנייה של מעסיק אליי. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות