אירועי שתיקה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

24/10/2012 | 12:44 | מאת: יונית

שלום גידי, מה תפקיד המטפל/ת במקרה של שתיקת המטופל? לא שתיקה עקשנית ומתמשכת של שבועות וחודשים, אלא ככה, בקטנה, "אירועי שתיקה" מזדמנים, של פעם בתקופה... האם לפי הספר עליו לשתוק ולהמתין לאות חיים? האם על פי גישות מסוימות עדיף לנסות לדובב את השותק? אשמח אם תוכל קצת לפרט...

שלום יונית, חלק מהתשובה לשאלתך תלוי בגישה הטיפולית. בפסיכואנליזה האורתודוכסית, למשל, תפקידו של המטפל פאסיבי לכאורה וכך גם בפסיכותרפיה המרוכזת באדם של רוג'רס: http://www.giditherapy.co.il/?p=41 כלומר, התשובות לשאלות אמורות לבוא מהמטופל עצמו והמטפל אמור לאפשר את האווירה המיטבית והבלתי שיפוטית לצורך כך. כך לומד המטופל לבטוח באינטואיציה שלו. יש גישות שבהן המטפל אקטיבי יותר, כגון בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי. פרט לגישה הטיפולית, ישנם הבדלים בין-אישיים בין מטפלים - יש מוחצנים יותר שקשה להם לשתוק בדרך-כלל, יש כאלה שפחות בטוחים בעצמם ומרגישים שאינם מטפלים או עובדים אם אינם משמיעים משהו ועוד ועוד. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il (תעריף מיוחד לסטודנטים)

24/10/2012 | 13:56 | מאת: יונית

פרט לגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, שאופיה אכן שונה למדי, אילו גישות נוספות מעודדות אקטיביות של המטפל? אילו עוד סיבות עשויות "להצדיק" זאת?

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות