עזרה דחוף

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

20/10/2012 | 18:47 | מאת: מישהוא

שלום דר אני בשנות ה30 מטופל בציפרלקס 10 ליום עקב חרדות וטראומה מורכבת לציים שאני מנהל אורח חיים רגיל לפני שבוע אבדתי את החבר הכי טוב בדום לב וכשראיתי אותו הכל חזר לי החרדות קושי נשימה דופק מהיר זיעה בעורף לא פוסקת העלתי את המינון ל אחד וחצי ולא עוזר לי לקחתי וואבן שקצת עוזר לי אנא ממכם מה לעשות הפסכיאטר שלי לא עונה לי להעלות את המינון ל20 גרם או להחליף תרופה הזיעה רק בעורף זו מהחרדה והפוסט טראומה והכאבים בלב ???

שלום מישהוא, קודם כל, הייתי רואה צורך להדגיש את הנורמאליות של תגובתך. היית עד לאירוע שהיה טראומאטי עבור כל אחד, לא כל שכן מי שמלכתתחילה סובל מחרדה. החרדה שלך טבעית לחלוטין, גם אם אתה חווה את הדברים בעוצמה חזקה, כפי שאתה מתאר. חשוב שתפנים זאת לפני שאנו פונים לדון בטיפול. בלי להיכנס לפרטי המקרה - העלאת מינון הציפרלקס היא צעד שחייב להיעשות בפיקוח פסיכיאטרי, גם אם לא ע"י הפסיכיאטר המטפל (גם רופא המשפחה יכול לעזור כאן). אמנם ההעלאה אינה גדולה אך 20 מ"ג הוא המינון המירבי. עד שאתה רואה רופא אין כל מניעה שתיעזר בוואבן. הזעה היא אכן אחת מתופעות הלוואי הידועות של ציפרלקס, אך אם מדובר רק בעורף והיא לא הופיעה לפני העלאת המינון, יש להניח שמדובר באחד מתסמיני החרדה, ששוב אני מציין שהיא לגמרי נורמאלית אל מול הגירוי הקשה שנחשפת אליו. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

20/10/2012 | 19:47 | מאת: מישהוא

תודה אלף תודות לך ד"ר .. אבל זה באמת נורמאלי אני מרגיש שאני הולך לאבד שליטה אני מפחד אבל לא נותן לאשתי שתרגיש כלום עלי הזיעה לא הייתה גם כשהשתמשתי בתרופה .. כאבים בעורף וזיעה .. אני לא יודע מה לעשות מאוד החריד אותי האירוע מאוד אני מפחד לאבד שליטה ..

שלום מישהוא, קודם כל, הייתי רואה צורך להדגיש את הנורמאליות של תגובתך. היית עד לאירוע שהיה טראומאטי עבור כל אחד, לא כל שכן מי שמלכתתחילה סובל מחרדה. החרדה שלך טבעית לחלוטין, גם אם אתה חווה את הדברים בעוצמה חזקה, כפי שאתה מתאר. חשוב שתפנים זאת לפני שאנו פונים לדון בטיפול. בלי להיכנס לפרטי המקרה - העלאת מינון הציפרלקס היא צעד שחייב להיעשות בפיקוח פסיכיאטרי, גם אם לא ע"י הפסיכיאטר המטפל (גם רופא המשפחה יכול לעזור כאן). אמנם ההעלאה אינה גדולה אך 20 מ"ג הוא המינון המירבי. עד שאתה רואה רופא אין כל מניעה שתיעזר בוואבן. הזעה היא אכן אחת מתופעות הלוואי הידועות של ציפרלקס, אך אם מדובר רק בעורף והיא לא הופיעה לפני העלאת המינון, יש להניח שמדובר באחד מתסמיני החרדה, ששוב אני מציין שהיא לגמרי נורמאלית אל מול הגירוי הקשה שנחשפת אליו. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות