התמכרות ,געגועים? מה זה אמור להיות..

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

23/09/2012 | 17:06 | מאת: אני

הי שלום,ותודה על הפורום. בחצי שנה אחרונה אני צופה באופרת סבון גרמנית ,בה שתי נשים המאוהבות אחת בשניה. אחת די בהכחשה והשניה מאד רוצה אותה. עצם הסיפור לא ממש משנה מה שמשנה שהתמכרתי לאופרת סבון הזו. אני מחכה לה ממש וכשיש הפסקה בסוף השבוע אני די במין מתח כזה ורעב לעוד. בגדול עלי- אני לא מגדירה את עצמי כאדם מכור, אני בת 27 עובדת ,יש לי חבר.. אני בי סקסואלית אבל החלטתי כי אני מעדיפה להיות בזוגיותעם בחור. אני לא מרגישה חיסרון בהעדר בת זוג. אבל משהו לא ממש נעים קורה לי עם התוכנית הזו.. אני יכולה לצפות בפרק שעלה לאתר הגרמני כמה פעמים ולקרוא באנגלית בפורומים על התוכנית וממש להתעסק בזה. אני מרגישה שבאות לי המון מחשבות בעבודה וזה די משתלט עלי. אני ממש חושבת מה יהיה בין שתי הנשים ומה הם מרגישות אחת לשניה וכו וכו.. אני צרכה להזכיר לעצמי מחדש שזו רק תוכנית.. השבוע למשל זה הולך להיות שבוע משמעותי כי אחת מהן זו שבהכחשה מנשקת את חברתה.. אני מרגישה שזה גם מונע ממני דברים אחרים כמו-ספורט/משפחה/בןזוג/חברים. ממש מחכה לשמוע את הצעתך ובכלל מה קורה לי?...

שלום אני, ראשית, אתנצל על ההמתנה הארוכה. בגלל תקלה טכנית בפורום ההודעה על היעדרותי לא הייתה כאן כל הזמן. ולעניין עצמו - אינני חושב שהבעיה היא התמכרות. רבים (כולל עבדך הנאמן) עוקבים אחרי סדרות, איש איש וטעמו, ויוכיחו זאת נתוני הרייטינג שלהם. הסדרה המדוברת הפרה כנראה איזון עדין שהגעת אליו בחייך האישיים בין משיכתך לגברים ומשיכתך לנשים. עד כה הצלחת לספק את הצורך שלך בזוגיות, עם כל הביטחון שבדבר, בקשר עם גבר ולבודד את משיכתך לנשים לתחום המיני בלבד (לא כתבת לנו איך נתת ביטוי למשיכה זו, אם בכלל). קשר זוגי בין שתי נשים לסביות הוא תופעה שאפשר להימנע מלהיתקל בו בקלות יחסית, שכן התופעה אינה שכיחה עד כדי כך וגם ביטוייה מוצנעים יחסית. באה הסדרה הזו והמציאות טפחה על פנייך. הקשר אינו רק מיני, אלא רגשי וסוער. בוודאי יש בו מרכיבים סנסציוניים הכרחיים לסדרת טלוויזיה, אך בוודאי יש שם גרעין של אמת שיש בו כדי לערער את היציבות שהגעת אליה בחייך האישיים. לא הייתי מציע לך לערוך כתוצאה מכך שינויים בחיי היום-יום שלך, אך בהחלט הייתי ממליץ לנצל את שעת הכושר הזו ולפנות ליעוץ פסיכולוגי כדי לעבד את הסערה הרגשית ומשמעותה עבורך. קריאה נוספת: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=187 בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות