שינוי הדרגתי?..לאו דוקא!

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

23/09/2012 | 15:26 | מאת: חנה

קראתי בעניין את המאמר אודות הרצון לשינוי והחסמים-הרווחים המשניים.אני טוטאלי מסכימה עם השלבים המקדימים לתהליך-בוננות עצמית ותובנה וכו.אך לגבי השינוי- אני חולקת (עם כל הכבוד)-רבים אנשים ואני בהם,שהפסקנו לעשן בהחלטה של רגע אחד ושנים רבות לא חזרנו והכמיהה לכך אף נגוזה מזמן...ברור שאין זה מאפיין כל החלטה שלי...לצערי...אבל החלטות והביצוע שלהן הן ממש תלויות באישיות של האדם .

שלום חנה, תודה על הערותייך והשגותייך הנבונות. הבדלים בין-אישיים הם אחד היסודות החשובים עליהם בנויה הפסיכולוגיה וכמובן כל אדם מגיב אחרת - יש כאלה שדווקא "זבנג וגמרנו" היא הגישה המתאימה להם והדרגתיות רבה מדיי אינה מתאימה למזג שלהם. במאמרי הצגתי גישה אחת, התנהגותית מאוד, אשר כאשר מיישמים אותה בתבונה היא אמורה להיות מותאמת באופן אינדיבידואלי לכל אדם (וכמובן, יש מטפלים יותר נוקשים ויש מטפלים יותר גמישים גם בעניין התאמת הגישה לאדם). כאשר מדובר בגמילה מהרגלים רעים ספציפיים מאוד כמו עישון, גישה כזו לרוב עובדת וגישה של "זבנג וגמרנו" עלולה להנציח את הבעיה (למשל, דיאטת כסאח). אני סומך עלייך שתדעי לקחת מכל גישה את מה שמתאים לך ולערוך את ההתאמות המתאימות לאישיותך. עוד על הגישות הטיפוליות: http://www.giditherapy.co.il/?p=41 בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות