חילוני/דתי

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

02/08/2012 | 22:16 | מאת: טל

שלום לאחרונה אני נפגשת הרבה עם המגזר הדתי , אני רואה כי אנשים מתעצבים בצורה שונה לחלוטין שם , במקרים רבים בוגרים מאד. האם לדעתך לדת יש מקום מרכזי בעיצוב האישיות?

שלום טל, אין ספק שלדת משמעות מאוד מיוחדת ומרכזית בעיצוב האישיות בכל התחומים. האמונה בעולם הבא וסגנון החיים הקהילתי, למשל, מעניקים משמעות שונה מאוד לאובדן ושכול בהשוואה למערכת הערכים וסגנון החיים החילוני, לא כל שכן האתאיסטי. הוא הדין בכל הקשור ליחס למיניות ולזוגיות. מערכת הערכים של האדם הדתי מגנה עליו מפני דחפיו ויצריו שלו ומפני ביטוייהם בסביבה. לא מדובר באורח חיים רצוי פחות או רצוי יותר מבחינה פסיכולוגית, אך הוא ללא ספק בעל השפעה ניכרת בעיצוב האישיות. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות