התייעצות

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

02/08/2012 | 22:11 | מאת: אמונה

שלום ד"ר גידי וממש תודה על הפורם אני ממש אוהבת את תשובותיך. הסיפור שלי קצת ארוך אני אנסה לתמצת. אני בחורה בת 27 עובדת בחינוך. היום אני יכולה לומר שעיצבתי את האישיות שלי ואני די מגובשת. כשהייתי בת 15 היה לי קשר מאד משמעותי עם מורה (קשר של ארבע שנים ) כדי לייצור איתה שיח בזמנו שיקרתי לה לגבי כמה דברים. בסופו של דבר השקרים התגלו (יש לציין שפחדתי לספר את האמת -איזשהי פגיעה מינית שחוויתי) הקשר היה און ואוף עד שעזבתי את התיכון. יש לציין שבאותו זמן היא הייתה גם כן מורה צעירה 29 , אנחנו דתיות ובשיחה האחרונה היא ביקשה שהודיע לה כשאני מתארסת. עברו וחלפו להן השנים ,היא התחתנה בגיל מאד מבוגר 39 ואני רווקה. לפני כמה חודשים הזדמנתי לתיכון בו גדלתי ופגשתי אותה ,דיברנו וראיתי שהקשר היה משמעותי גם עבורה. לאחר מכן התקשרתי אליה כמה פעמים בחגים. בשיחה האחרונה עלו דברים מהעבר וסיפרתי לה מה באמת קרה.(פגיעה מינית) ניסיתי גם לייזום מפגש , היא הייתה מרוחקת באותה שיחה וגם די חסמה אותי ,היא אמרה שאני מאד יקרה לה ושהיא תשמח לשמוע ממני אחת לכמה חודשים ,היא רצתה לתת לי גם מס של שדכנית שאלך אליה ובאותו זמן לא היה לי עט עלי אז היא ביקשה שאחזור אליה יותר מאוחר לקחת את המספר. לא התקשרתי שוב,גם נפגעתי וגם לא הבנתי למה הריחוק הזה , אני כן יודעת שהייתי תלויה בה אבל היום אני בחזקת עצמי לחלוטין . רציתי לשאול אותך מס שאלות - 1.ממה היא פוחדת? 2. האם לדעתך היא סתם נחמדה אלי ובעצם לא מרגישה דבר? 3. האם עצם זה שלא חזרתי כדי לקחת את המספר היא הבינה שנפגעתי מזה? 4. האם באמת כדי להתקשר אחת לכמה חודשים או שלעזוב את זה לחלוטין? אני כן רוצה לציין ששתינו נשים רגישות ,גם היא כמוני הייתה רווקה הרבה שנים , ואני זוכרת שהיא מאד אהבה אותי בתיכון היא גם ציינה את זה בשיחה האחרונה שכול התלמידות שלה יקרות לה ואני טיפה יותר מכולן. הרגשתי גם כשנפגשנו לפני כמה חודשים אז היה מין מתח כזה באויר. עברתי גם טיפול עם עצמי ואני היום באמת מחוזקת. אשמח לשמוע את דעתך המקצועית על הסיפור הזה. תודה תודה תודה :-)

שלום אמונה, צר לי לקרוא גם על הפגיעה המינית וגם על הדחייה שאת חווה ממורתך לשעבר. להרגשתי, את שמה את עצמך בעמדה מאוד פגיעה ביחסייך איתה. אני מבין את הצורך שלך לשתף אדם משמעותי במצוקתך, אך קחי בחשבון שהעמסת עליה תכנים קשים מאוד. ייתכן שאת מזכירה לה את רווקותה המתמשכת, שסוף-סוף נמצאת מאחוריה. ייתכן שהפגיעה המינית שעברת נופלת על מקומות רגישים ופגיעים אצלה (לאו דווקא פגיעה מינית של ממש שהיא עברה). יכול מאוד להיות שאת אפילו החביבה שבתלמידותיה, נכון לנקודה בזמן שהיא הייתה מורה צעירה ואת היית נערה, אך מאז דברים רבים השתנו אצל שתיכן. אני יודע ממטופלים בדיכאון שהם ננטשו ע"י חברים טובים ברגעיהם הקשים מכל, משום שקשיים שלנו מאיימים מאוד על הזולת. אם את מרגישה שאת מסוגלת לשמור על רמת ציפיות נמוכה מאוד, אזי שתיכן דתיות ואת יכולה לנצל את חגי ישראל הרבים כדי לאחל לה שנה טובה, למשל, בצורה לא מחייבת כמחווה נימוסית ולבקש באותה הזדמנות את מספר הטלפון של השדכנית. באותה הזדמנות את יכולה להשאיר לה את מספר הטלפון שלך ולומר שתשמחי לשמוע ממנה. אז גם תקבלי תשובה התנהגותית לשאלה עד כמה, אם בכלל, היא מעוניינת בקשר כלשהו. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

03/08/2012 | 00:22 | מאת: אמונה

תודה רבה על תשובתך. אני קצת מבולבלת כי כול פעם שדיברתי איתה היא העריכה בשיחה עד לשעתיים. אני כן מרגישה מצידה רצון לקשר . אני מרגישה שאתה חושה שהיא בכלל לא מעונינת בקשר? ולמה היא הגיבה ככה לפגיעה המינית למה התכוונת בתשובתך? תודה ממש.

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות