מבולבלת

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

21/06/2010 | 10:01 | מאת: אורנית

אני מעצבת במקצועי. ואני משקיעה המון זמן לכל פרויקט. גם את הלילות. דבר חמור, הנותן את סימניו עלי, ב(חוסר) תפקוד (צלול)ביום.(ביום אני עוסקת במקצוע אחר) נסיתי להגמל מכך. אך יש לי תופעה שלדעתי, נוירולוגית- של ציפור לילה. כל ההשראה והשלמות ביצירה דוקא בלילה. מה אפשר לעשות?

21/06/2010 | 10:19 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אורנית, את מתארת שתי בעיות שונות: (א) הפרפקציוניזם ו-(ב) ההשראה שבאה בעיקר בלילות ופוגעת בשינה שלך. לבעיה השנייה צריך למצוא איזה שהוא פתרון טכני, אינך היחידה שמתעוררת לחיים בלילה. יש אנשים שהופכים את היום ללילה ואת הלילה ליום בצורה ממוסדת ממש בניסיון לפתור את הבעיה, אך זה עניין טכני לחלוטין ולא פסיכולוגי. לגבי הפרפקציוניזם - לא בטוח שהוא פתולוגי. בגלל הבלבול בין שתי הבעיות גם לא בטוח שאם היית משקיעה את ההשקעה הרבה בשעות היום (נניח, אם היית עובדת אך ורק כמעצבת עצמאית ביום או בלילה) הוא היה מעורר בעיות. על כל פנים, חלק מהחתירה שאת מתארת לתוצאה הטובה ביותר מתנהלת אך ורק בראש שלך. במילים אחרות, לא ברור שהעיצוב הראשון או הפתרון העיצובי הראשון הוא אובייקטיבית פחות טוב ממה שהגעת אליו אחרי ניסיונות רבים. יתר על כן, לא בטוח שבעיני הלקוחות הפתרון הסופי הוא הטוב ביותר. אני רק יכול לתת לך דוגמא קטנה מעצמי והיא שבזמנו הייתי נוהג לכתוב טיוטות רבות במטרה להגיע למוצר המושלם עד שהבנתי שזה עניין סובייקטיבי לחלוטין ובעיני הקורא אין הבדל בין הטיוטה הראשונה לחמישית ומאז אני מוסר את הדבר הראשון שאני כותב. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות