חייבת עזרה.

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

01/02/2012 | 21:33 | מאת: תמי

הי אני בת 28 יוצאת עם בחורים ומחפשת קשר טוב וחיובי. לפני שנתיים יצאתי עם בחור מאד חכם שאפתן היום הוא בן 30. יצאנו חצי שנה כאשר בקשר היו הרבה חילוקי דעות והרבה שוני באישיות שלנו- אני מאד זורמת פתוחה חברותית מכילה ומקבלת והוא מאד קרייריסט גם קצת קמצן ומאד חסכן , פחות חברותי ,נוקשה בעל עמדות ועקרונות רבים ולעיתים הם נוקשים. סיימנו את הקשר על ההבדלים והשוני. אם כי כאשר אנחנו נפגשים יש ביננו כימיה מטורפת שמושכת אותנו אחד לשני. אני מרגישה שגם כשאנחנו יוצאים עם אחרים אנחנו עדיין כאילו קשורים כזה. הבחור גם כן מרגיש ככה ואומר שהוא לא מפסיק לחשוב עלי. אני גם מרגישה מתוסבת איתו מצד אחד היה לנו טוב ויש דברים משלימים , מצד שני הפער והשונות גם בהשקפות וגם בפתיחות מקשות עלינו לקיים את הקשר ברוגע ובשמחה. אני מרגישה הרבה פעמים שאני מאד לחוצה כשאני לידו וצריכה לחשוב על מה שאני מוציאה מהפה. מצד שני הוא לא יוצא מהראש. האם תוכל לייעץ לי מה לעשות. וכיצד אתה רואה את זה.

01/02/2012 | 22:07 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום תמי, את אכן מעלה דילמה שקיימת במידה רבה במציאת בן או בת זוג והיא עד כמה דימיון ושוני בין בני הזוג מגבירים או מפחיתים את סיכויי ההצלחה של הקשר. המחקרים על התאהבות מצביעים באופן די גורף על כך שדווקא דימיון בין בני הזוג קשור לאורך הימים של הקשר ולשביעות רצון מהזוגיות, אבל כשקראתי את פנייתך באמת עולה תמונה של השלמת צרכים. מאוד קל להבין למה הוא לא יוצא לך מהראש ואת לא יוצאת לו מן הראש. קל מאוד לתאר את הקסם שבחורה ספונטאנית וזורמת מהלך על בחור מקובע או מרובע ומאידך כמה הנוקשות, הסדר, האחריות והקפדנות שלו עשויים לתרום לבטחונך ולתחושה שיש מי שדואג. נראה לי שהמפתח להצלחת הקשר במקרה כזה הוא קבלת הצד השני כמו שהוא בלי ציפיות, מודעות או לא מודעות, שהוא ישתנה למעננו. מן הסתם, הקושי שלכם זה עם זו קשור קשר הדוק לאיזו ציפייה לא מציאותית, ולתסכול הנובע ממנה, שהצד השני ישתנה - וזה, כמובן, לא יקרה. מעבר לכך, אני מאמין גדול בפשרות ואולי תוכלו להגיע לאיזו שהיא הבנה. למשל, האם הוא יודע שקשה לך לפצות פה בחברתו? בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות