הכל או לא כלום

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

11/12/2011 | 17:09 | מאת: אמא

שלום, בתי בת 22 ולאחרונה שמתי לב לתכונה מאד בולטת שמאפיינת אותה והיא מין פחד והימנעות מבחירות וממחויביות והיא כל הזמן נמצאת בלופ של אני לא יודעת מה אני רוצה=אני לא מחליטה= אני לא עושה -כי אני לא יודעת מה אני רוצה לעשות...חשוב לי לציין כי היא ילדה מאד מוכשרת ואינטיליגנטית ואובחנה כמחוננת, כפי שאתה בטח מבין היא כרגע לא עובדת ולא לומדת וזה נמשך כך כ-4 חודשיםוזה לא הולך להשתנות כי לה המצב נראה נורמלי לחלוטין ..איזה סוג טיפול היה מתאים לה??? תודה אמא

11/12/2011 | 18:37 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אמא, קשה מאוד, למעשה בלתי-אפשרי, לגרום לאדם לפנות לטיפול נגד רצונו ואם הוא אינו מרגיש שהמקור למצוקתו פנימי ולא חיצוני. השאלה היא אם בתך סובלת בעצמה ממצבה, או שזה דבר שמפריע לך. פחות מהגישה הטיפולית חשובה המוטיבציה שלה לטיפול ולשינוי כי בהיעדרה, לא יהיה ניתן לעזור לה. חלק ממוטיבציה זו קשור לרווחים המשניים שיש לה מהמצב ולקשר ביניכן. כמובן, לא תגרשי אותה מהבית, אך אחת הדרכים להפעיל אותה ולאלץ אותה לעשות צעדים לעצמאות הוא להפוך אותה לשותפה שיש לה גם חובות בהיותה גרה תחת קורת גג אחת איתכם. ייתכן שכשתתחילי לפעול בכיוון הזה, המצב לא ייראה לה נורמאלי לחלוטין, כפי שציינת. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות