רוצה להיות מושלם בהכל

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

26/09/2011 | 16:27 | מאת: פרפקציוניסט מדוכדך

שלום רב, אני גבר בן 30 אשר חי במירוץ החיים מגיל צעיר מאוד,תחרותי בכל דבר,תמיד רוצה להיות ראשון,גם הייתי רוצה להיות תמיד הכי טוב בלימודים בגיל צעיר וגם הייתי ספורטאי תחרותי,תמיד שאפתי להראות הכי טוב,והשוויתי את עצמי עם אחרים בכל דבר,לאחרונה אני מבין שהדרך מחשבה שלי הרסנית והביאה אותי בעצם לדיכאון עמוק והמון אכזבות בחיים,לא משנה מה אשיג תמיד אראה מישהו שהשיג יותר בקריירה,בלימודים,בכסף במראה,אני כבר קורס תחת התחושה הזאת לנסות להיות מושלם בהכל,אני מנסה להאבק בדחף הזה אך ללא הצלחה וכשאני לא עומד בהישגים שהצבתי לעצמי אני פשוט מרים ידיים ישר ופשוט נכנס לדיכאון עמוק. כל המצב הזה פשוט התיש את כל כוחותיי ואני פשוט נמצא היום במצב של אפיסת כוחות,כבר אין לי כוח לתחרותיות ולהישגיות של החיים,בא לי פשוט לחיות חיים רגילים ,שקטים,כל הקידמה והרצון להישגיות הזאת של העידן המודרני פשוט שוחקת את האדם,גורמת לו לנסות להספיק מליון דברים ביום אחד ,לעשות מעבר למה שהכוחות שלו מסוגלים ופשוט להישחק,והנה אחרי מספר רב של שנות תחרותיות והרצון למושלמות אני מרגיש שאני פשוט קורס פיזית ומנטלית ופשוט אני מרגיש שאני מת להפסיק עם כל הרצון הזה להיות הכי טוב בהכל ,לעבור לגור במקום שקט ומבודד ופשוט לחיות את החיים בהנאה וברוגע...

26/09/2011 | 17:29 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לפרפקציוניסט המדוכדך, לצערנו, "החיים הרגילים" בימינו תחרותיים והישגיים, אלא שכל אדם מפנים את התחרותיות וההישגיות ברמה שונה ובצורה שונה, בהתאם לאישיותו, שחלקה מולד וחלקה מושפע ע"י הסביבה בעיקר בילדות המוקדמת. ההשוואה האוטומאטית של עצמך לאנשים אחרים היא אכן הרסנית ובמקום להשוות לרוחב, כמו שמשווים מרחקים של רצים באולימפיאדה, טוב היה אילו היית יכול להשוות לאורך, כלומר, להסתכל על עצמך לאחור ולראות מה השגת עד כה (בלי להתפתות לראות איפה אתה נמצא ביחס לאחרים, עד כמה שזה אפשרי). בטוחני שהסתכלות כזו תניב טפיחה על השכם. עם זאת, קל מאוד לייעץ לאנשים אחרים ויכול להיות אפילו שהיית ממליץ על אותו דבר לחבר הסובל מבעיה דומה. לכן, מומלץ לשקול ייעוץ פסיכולוגי, במיוחד לאור הדיכאון שאתה מתאר. אשר להחלפת הסביבה - יש אנשים שהדבר עוזר להם ויש כאלה שלא. להערכתי, אלה שהחלפת הסביבה עזרה להם הם אנשים שכבר עברו שינוי פנימי משמעותי ולא פשוט, לפני האקט של החלפת הסביבה. אינני נוטה לחשוב ששינוי טכני בלבד של הסביבה וציפייה ששינוי התנאים הסביבתיים בלבד "יעשה את העבודה" יכול להועיל. ייתכן שאם תעבור שינוי פנימי שכזה, לא תהייה זקוק אפילו להחליף את הסביבה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות