ענת

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

24/09/2011 | 12:42 | מאת: עזרה בבקשה

שלום אני בשנות העשריים עקב הפרעת פאניקה הרופא נתן לי כדור בשם ציפרלקס התחלתי חצי כדור ליום ואז עליתי לכדור ולאחר מכן ל2 כדור .יש לציין שהתופעות הגופניות כולן עברו אני כבר לוקחת את הכדור שלושה חודשיים אבל כבר שבוע יש לי משהוא מוזר מאוד אני קמה בבוקר הרגשה שאני זר לעצמי .לא יודעת אך להסביר את זה הרגשה אני לא יודעת מי אני וזה מכניס אותי למין חרדה ומן בריחה אבל אני בתפקוד מלא .כשהחבר שלי מדבר איתי מן הרגשה כאילו לא יודעת אך להסביר את זה אני לא אני והדבר הזה גורם לי להיות עצבנית מתוך פחד של משהוא לא תקין איתי ולרוב זה רק בבוקר קורה לי בשעת שאני קמה ..קראתי באנטרנט ואני מפחדת שזה התכףפסיכוזה או סיכוכפרניה או הפרעה באשיות אני לא יודעת מה זה תעזרו לי להרגע .אך אוכל לדעת אם זה פסיכוזה או הפרעת אשיות חריפה שהיא רק מתפתחת

24/09/2011 | 13:33 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ענת, מהתיאור הקצר לא נראה לי שמדובר בהתקף פסיכוטי. לציפרלקס יש אכן השפעה מעוררת מסוימת, אך אם את לוקחת 20 מ"ג 3 חודשים והתופעות המתוארות הופיעו בשבוע האחרון, לא נראה לי שהן תוצאה של התרופה, אלא התעוררות מחודשת של החרדה, הפעם בצורה אחרת, לא גופנית. כמובן שיש לתאר את התופעה בצורה מדויקת ככל האפשר בפני הרופא שרשם לך את התרופה. פרט לכך, אם אינך נמצאת בטיפול פסיכולוגי (שיחות), הדבר מומלץ מאוד, כך שתוכלי לשלוט יותר בחרדה בעצמך וניתן יהיה להפחית את המינון של התרופה ואולי בעתיד אף להפסיק את נטילתה לחלוטין. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

24/09/2011 | 13:58 | מאת: עזרה בבקשה

אז להרגע?? כאילו זה לא התקף פסיכוטי או משהוא מסוכן

24/09/2011 | 13:58 | מאת: עזרה בבקשה

אז להרגע?? כאילו זה לא התקף פסיכוטי או משהוא מסוכן

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות