עזרה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

22/09/2011 | 00:28 | מאת: עדן

עד לאחרונה הייתי אצל בטיפול אצל מטפל שהייתי מרוצה חלקית.והנה אישתו חלתה במחלה קשה ומסוכנת ועכשיו הוא מלווה אותה ונמצא עימה באישפוז בבית חולים וכמובן הטיפול הפסיק. אני לא יודעת מה לעשות: מצד אחד היה לי לא נוח במיוחד ולא משוחרר מספיק בטיפול אצלו. נחשפתי נורא לאט ועכשיו אחרי כשנה וחצי בטיפול כבר יש יותר הכרות מעמיקה. ואז הגיע המכה של המחלה והאשפוז. המצב האישי שלי הוא שאני נורא צריכה הצלה בתחומים מסוימים, אבל הטיפול האחרון סיע במעט. חשתי התקדמות אבל לא במטרה העקרית והמשמעותית שבגללה הגעתי. אם כי היו מעט תופעות לואי חיוביות. ולכן אני מתלבטת- אבל אני חרדה להתחיל טיפול חדש ולהתיסר בחבלי הלידה הזועתיים שהיו לי מנסיוני בטיפול האחרון שגם לא הניב את המטרה המיוחלת. אני מסתפקת בין לחכות ולקוות אולי יקרה נס והבת זוג שלו תבריא מהר(בשטח כבר חודשיים המצב שלה מתדרדר...) לבין המחשבה אולי עלי בכ"ז לקפוץ למים ולהתיסר ולהתחיל מהתחלה טיפול אחר (שאחרי הטיפול האחרון שהיה יעיל במעט, אני מרגישה שאין תמורה ליסורי ההחשפות). יש לך אולי זויות ראיה שידחפו אותי לעשות משהו, ולא לשקוע בעצב מהמצב הזה?

22/09/2011 | 01:17 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום עדן, אכן מאוד לא פשוט להתחיל טיפול בכלל, קל וחומר לעזוב טיפול שלא את החלטת לסיימו ולעבור לטיפול אחר. לפני שאנו מדברים על טיפול חדש, לא ברור לי מה קרה. האם המטפל הזה הפסיק לעבוד לחלוטין, ניתק קשר עם מטופליו וכעת הוא סועד את בת זוגו במשרה מלאה? האם היה תהליך פרידה או לפחות שיחת פרידה? מה סוכם? מה נאמר? מה המלצתו לגבי טיפול אחר? אני חייב לציין שלא נתקלתי במטפלים שהפסיקו את עבודתם לחלוטין, גם בתנאים האישיים הקשים שאת מתארת ולעיתים בתנאים קשים עוד יותר. כשאשתו תלך לעולמה הוא אמור להישאר בלי מטופלים ולהקים את הקליניקה מחדש? משהו קצת מוזר בסיפור ולפני שאני מתייחס לטיפול חדש הייתי רוצה להבין יותר מה סוכם, איך נערכה הפרידה וכו'. בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

22/09/2011 | 22:56 | מאת: עדן

אני שומרת על חשאיות טיפולי.וכנראה כך גם המטופלים האחרים שלו אין לי שום קשר עם עוד מטופלים לדעת אם הפסיק לגמרי או לא. אבל ברור שאם בבית (=ששם הקליניקה)בשעות מסוימות היה תמיד עונה לצלצול מקסימום הרביעי ועכשיו לא עונים בשום טלפון. והוא הודיע שהוא נמצא בבית חולים עם אישתו. סביר להניח ששם אין לו קבלת קהל בקליניקה. הפגישה שהיתה אחרונה היתה רגילה ללא דיון בהכנה לפרידה. בהודעה האחרונה אמר: לצערי, לא יצרתי קשר כי אנחנו בבית חולים, נקוה לטוב ואז אצור קשר. בגדול לגבי התחלת טיפול אחר לאחרונה בכל פעם שטענתי שלא נוח לי וקשה לי להתחבר למקום ולהחשף לפי צרכי (כפי שתארתי בהודעה הקודמת את הקשיים), שאל: אז למה את ממשיכה כאן, ולא עוברת למישו אחר? כמ"כ לגבי המצב של חולי בת זוגו אמר שממליץ לעבור אבל מבין עד כמה זה קשה למטופל שהתרגל.(ופעם כשהיה נורא ב"דאון" מהמצב של אישתו ובטל פגישה,אמר שאולי יפרוש ולא יקבל יותר (הוא בגיל פרישה)) מקוה שאחרי הרקע שנתתי זה יותר ברור ותוכל לכתוב את דעתך.

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות